CP3 by Basketball Totaal

Blizzards winnen topper tegen De Wit Grasshoppers

ella bouman foto yellow blizzardshttp://www.hpc-blizzards.com – Het is een unieke dag voor ISEerde/Yellow Blizzards, niet alleen spelen zij tegen de nummer één uit de eredivisie DE WIT-Grasshoppers VU20 uit Katwijk maar zijn daarnaast ook actief in Riga(Letland) voor het derde Europacupweekend in de EGBL. Helaas kampen Lynn en Marleen nog steeds met een enkelblessure. Een mooie uitdaging voor onze coaches om twee volwaardige selecties te maken.

De wedstrijd tegen de Grasshoppers is een van de wedstrijden waarbij zeer talentvolle basketbalsters zich aan elkaar kunnen meten. Van allebei de ploegen zijn veel meiden ook actief in de dameseredivisie of in een Nederlands team. En dit is direct te merken want vanaf het begin wordt door beide teams een hoog niveau neergezet. Dit leidt in de eerste minuten nog niet tot punten maar de toon is gezet voor het vervolg. Grasshoppers maken de eerste punten maar al snel daarop haakt Yellow Blizzards aan dat bij inbreng van de sterk spelende Janis Ndiba het verschil naar 10 punten vergroot. Bij Grasshoppers komt Janine Guijt ook al snel in het veld waardoor de wedstrijd meer in balans komt. Stand einde Q1 14-17.

In het tweede Q trekt Grasshoppers de verdediging aan en komt Yellow Blizzards verder onder druk te staan. Met name Marieke van Schie en Noortje Driessen blokken een paar keer onze pogingen inside. Na wat slordigheden in de beginfase van Q2 pakken de Blizzards de draad weer op. De Grasshoppers geven de voorsprong uit handen doordat men slordig is in de afwerking. Esther knalt er wat bommen achter elkaar in aan onze kant zodat we weer op voorsprong komen. Einde Q2 33-36.

Direct vanaf de start Q3 hanteren de Blizzards een hoog tempo en dat lijkt de Grasshopper iets te verrassen in de beginfase van Q3 maar ook zij kunnen tijdig bijschakelen. Het lijkt een echte krachtmeting te worden waar soms harde acties worden gemaakt maar het blijft sportief. Halverwege Q3 lijkt het hoge tempo ook gepaard te gaan met veel slordigheden en het scorend vermogen. Ondanks dat dit niet te zien is aan de stand. Q3 46-56.

In Q4 lukt het de Blizzards onder aanvoering van Myrthe de Grasshoppers, die onze intensiteit niet meer kunnen matchen, op de knieën te krijgen. In de tweede helft Q4 spelen wij de minuten met veel enthousiasme professioneel uit en dit leidt to winst! Eindstand 58-73

Coach Thijs over de wedstrijd “Het verschil wordt gemaakt in onze defence. Door de gretigheid in de eerste helft stapten we in op alle fakes en 1e acties, waardoor we moesten roteren. Grasshoppers schoot daarop met scherp vanachter de 3-puntslijn. Ook het aantal offensive rebounds dat we tegen krijgen in de eerste helft is veel te hoog. Na de rust zie je dat we wat meer afwachtend verdedigen en zo niet of nauwelijks hoeven te roteren. Daar had Grasshoppers behoorlijk moeite mee. Daar komt bovenop dat het reboundend flink beter werd aan onze kant, en vanaf daar kun je bouwen in de offence. De intensiteit van beide ploegen was erg hoog, en ik denk dat het mede daarom een erg mooie wedstrijd was.”

Bekijk de FOTO’S en VIDEO

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.