CP3 by Basketball Totaal

Blizzards vs Dikes Napoli

Donderdagavond wordt er in Zwolle een nieuw hoofdstuk geschreven in het historische basketballjaar 2016. Voor het eerst sinds Oranje lang geleden onder de vlag van TB Mijdrecht een jaartje Europees speelde gaat er een Nederlands team de Europese toer in.

Vroeger...

Vroeger…

Tegenstander Dikes Napoli staat momenteel zesde in de Italiaanse Serie A. De ploeg van Roberto Ricchini haalde in de zomer met de Litouwse center Gintare Petronyte een speelster binnen die de Nederlandse internationals redelijk zouden moeten kennen. De afgelopen jaren stuitte Oranje in de kwalificatieronden meerdere keren op Petronyte en haar landgenoten.
Een andere grote naam is die van shooting guard Noelle Quinn die voor Phoenix in de WNBA speelde. Voorlopig blijven de prestaties van Quinn, die één wedstrijd moest missen niet heel erg mee. Met slechts 7.7 punten en 5.7 rebounds per wedstrijd zal ze nog niet brengen wat de technische staf er van verwacht.  Wat dat betreft zal men overigens niet veel blijer worden van Cierra Burdick (ex Atlanta Dream) die in de eerste vier wedstrijden van het seizoen tot 7.8 punten en 9 rebounds kwam.

Van de Italiaanse namen in de formatie is bijvoorbeeld Chiara Pastore (guard, 29) een speelster om in de gaten te houden. De 1.71 lange nummer 16 van de Azurri tekent voorlopig voor 12 punten gemiddeld, en gooit per wedstrijd meer dan vijf ballen van achter de cirkel omhoog.  En als u toch gaat kijken (en beste Nederlanders: de toegang is gratis) let dan ook even op Sara Bocchetti. De 21 jarige guard tekent voor 11 punten gemiddeld en gooit maar liefst zes keer van ver gemiddeld.  Zijn het dan allemaal ‘zware’ senioren die er spelen in Napoli? Verre van: de 19 jarige  Carolina Pappalardo maakte ook al minuten voor de Dikes, die vorig jaar zelfs over de grens recruteerden, en een Deense center met mogelijkheden binnenhaalden. Er bleek een verschil te zitten tussen de beloftes in Napoli en wat er waargemaakt werd, dus uiteindelijk vertrok de Deense een illusie armer naar huis zonder ook maar de kans te hebben gehad mee te trainen met het eerste team.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.