CP3 by Basketball Totaal

Blizzards neemt revanche op Binnenland

ybDe strijd om de Final Four is na de ‘Kerststop’ echt losgebarsten. Na het treffen met kanshebber De Wit Grasshoppers vorige week, waar de Yellow Blizzards al met de winst naar huis gingen, was nu Binnenland de te kloppen ploeg.

Aangezien de uitwedstrijd in Barendrecht niet in het voordeel van de Blizzards verlopen was, aasde ons Zwolse team op revanche. Binnenland echter, wilde ook hier zien te winnen om zo zicht te blijven houden op die Final Four. Het beloofde dus een spannende strijd te worden. De Yellow Blizzards begonnen hun spel rustig en bekeken. Binnenland wist hun gretigheid niet in goede banen te leiden en kwam zo al snel in foutenlast waar de Blizzards van wisten te profiteren. Binnenland probeerde wel inside te komen maar kwam niet door de defense van YB heen. Na een time-out van Binnenland kwamen zij het veld in met een press waardoor er onrust ontstond bij de Blizzards en Binnenland enkele keren kon scoren en dichterbij kon komen. Jammer dat de Blizzards het in dit laatste deel wat laten liggen maar ze sluiten dit Q toch met winst af : 16-12.

Q2 begon sterk voor de Blizzards met een 11-0 run. Hoewel aanvallende rebounds niet gepakt worden, kunnen ze d.m.v. een zonepress de boel flink vertragen en wordt er wel voor gezorgd dat Binnenland niet goed in hun spel kan komen.  Aanvallend is het soms wat te gehaast waardoor er teveel onnodige turnovers zijn en zelfs enkele open lay-ups gemist worden. Hierdoor had de stand er eigenlijk anders uit moeten zien dan de 34-21 die bij het rustsignaal op het scorebord staat.

Beide ploegen beginnen na de rust aan een intensief spel en geven elkaar weinig ruimte. Na enkele minuten vinden de Blizzards toch gaten in de verdediging en noteren met behulp van 2 drietjes van Evi 10 punten erbij, op Blizzard’s konto.  Binnenland gaat keer op keer naar de ring maar ze zijn niet scherp en missen eenvoudige ballen. Als er in de 8e minuut een time-out wordt aangevraagd staat de stand al op 49-23. Een press van de Yellow Blizzards brengt de nodige intensiteit op het veld waardoor de stand voor de thuisploeg verder omhoogschiet naar 58-25.

In het 4eQ gaan beide ploegen er nog vol tegenaan. Binnenland weet inside niet te scoren maar 1 speelster is op schot en schrijft bijna alle punten die Binnenland maakt in dit Q op haar naam. Aan Blizzard’s zijde is het Mardi die lekker onder het bord staat te scoren. Waarschijnlijk door het zicht op de overwinning laten we het op het eind nog wat lopen maar uiteindelijk is er een ruime winst voor Yellow Blizzards met 77-49, is revanche gehaald en zijn onze dames weer een stapje dichter bij de Final Four.

“Ik had van te voren zeker niet gerekend op dit verloop van de wedstrijd. De uitwedstrijd was wellicht een van de slechtste die we gespeeld hebben en daar was het verschil dan ook 20 punten. Dat je dan nu met 30 punten winst van het veld afkomt kun je gerust een verrassing noemen. Deze tekende zich uiteraard gedurende de wedstrijd al wel af. De gretigheid was weer als vanouds en de defence was met vlagen uitstekend. We doen onszelf wel flink tekort door daarna de tegenstander nog 2e en 3e kansen te geven. Dit verbeterde zich gelukkig in de tweede helft. De punten van deze wedstrijd zijn erg nuttig, daar het verschil tussen ons en de nummer 5 nu 6 punten bedraagt.” aldus coach Thijs Volmer.

Bekijk de wedstrijdfoto’s

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.