CP3 by Basketball Totaal

Blizzards naar bekerfinale

ella bouman foto yellow blizzardsNiet alleen zijn de Blizzards nog volop in beeld voor de Final Four in de competitie, ook staat het finaleweekend van het EYBL nog op de agenda waar ze uiteraard vol aan de bak zullen gaan om een prijs in de wacht te slepen. En niet alleen dat, maar ook is de blik nog gericht op het behalen van de Beker. Hiertoe moest eerst de halve finale gewonnen worden van Almonte, en zoals velen weten: ‘ Almonte uit, altijd lastig’.

Vrijdagavond om klokslag 19.30 uur was de tip-off in de Eindhovense Eckart. Direct stond de eerste score voor de Blizzards op het scorebord. De zoneverdediging van de Blizzards stond als één front en Almonte kon er niet doorheen kon komen. Ondanks dat de Blizzards wisten van het sterk fysieke spel van Almonte, was het toch weer even wennen voor onze speelsters. Gelukkig liep het spel goed en wisten de YB enkele malen mooi inside te gaan. Dit was te zien aan de stand na 1 kwart spelen: 9-18.

In het begin van Q2 mocht Almonte wat dichterbij komen. Het harde, en bij vlagen zelfs agressieve spel, en de strakke man-to-man van Almonte, noopten de Blizzards met een antwoord te komen. Door gewoon te blijven ballen en aan hun afgesproken tactiek vast te blijven houden, konden de Blizzards punten blijven pakken. Ook Evi gooide, as usual, haar drietjes en verdedigend bleven de YB het goed dichthouden. Marleen maakte eindelijk, na een lange blessureperiode, met enkele minuten haar debuut. Gretig pakte ze een paar strakke rebounds. De stand staat in de rust op een mooie 19-38 maar wel moet gezegd worden dat de scores na enkele steals en door een paar drietjes het lage scoringspercentage van 2-punters enigszins maskeren.

In het 3eQ komen de Yellow Blizzards zeer goed uit de startblokken en weten de strakke man-to-man van Almonte goed te omzeilen. Ook weten de YB nu hun lengteoverwicht eindelijk goed te benutten. Meer dan ooit belanden de Blizzards ook op de vrije-worplijn door het niet aflatende harde spel van Almonte. Dit brengt, samen met de 3-punts-buzzerbeater van Myrthe de stand op een solide 28-57.

Het laatste Q wordt wat gelaten uitgespeeld door de Blizzards. Hoewel de defense, de helpside en screens weer goed staan, is de transitie niet snel genoeg en de 1-1 acties hadden wat agressiever ingezet mogen worden. Almonte weet door hun voortdurende gretige spel nog enkele punten te pakken. Voor de Yellow Blizzards is in de laatste paar minuten de wedstrijd gespeeld en spelen de wedstrijd rustig uit.

Met een stand van 39-68 is de halve finale gewonnen en gaan de Yellow Blizzards zich nu opmaken voor de finale tegen de winnaar van de ander halve finalestrijd op 13 februari tussen de Grasshoppers en de Lions.
Wordt vervolgd..

Bekijk de FOTO’S en VIDEO

bron: MPC Blizzards

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.