CP3 by Basketball Totaal

Blizzards in de Europacup gezien door de ogen van de bondscoach

Voor het eerst hebben we deelgenomen aan de EYBL, dat alweer haar 15e seizoen beleefde. Een geweldige ervaring voor de groep die mee was. Goede tegenstanders, goede organisatie, goed hotel en na 5 interessante wedstrijden een leuke afsluiting, waarin we als nummer 5 een beker kregen, Ella Bouman naar voren werd gehaald als beste teamspeelster van de Yellow Blizzards en Noortje Driessen in het All Star team werd gekozen.

We hebben vijf wedstrijden gespeeld en er drie gewonnen, wat resulteerde in een 5e plaats. Niet slecht, maar we hadden derde kunnen worden. De twee finalisten bleken een maatje te groot.

We begonnen tegen Valmiera uit Letland en hadden 1 helft (2x 8 minuten) nodig om bij de les te zijn en wonnen vervolgens overtuigend. De tweede wedstrijd werd nipt verloren van Minsk (46-48), wat ons een plek in de halve finale kostte. We waren gelijkwaardig en de gelukkigste won. De dag erop ‘s morgens om negen uur tegen het sterke Russische Dynamo Kursk. Na een goed eerste kwart op voorsprong, maar toen ze over het hele veld gingen pressen, konden we hun intensiteit niet matchen en verloren we kansloos. De Finnen hadden een nog jonger team dan ons meegenomen en dat was een makkie, alhoewel we het vierde kwart verloren omdat onvoldoende inzet toonden. Om de vijfde plaats weer tegen Valmiera en met een beetje hulp van de scheidsrechters werd het in het 3e kwart toch nog spannend. Precies op tijd herstelden we ons en wonnen uiteindelijk nog vrij gemakkelijk.

Al met al een prima trip en hopelijk zetten we in de Nederlandse competitie de volgende stap. We hebben wat lessen gehad en daar moet je wat mee doen, want anders heb je je lesje niet geleerd en krijg je een onvoldoende.
Met sportieve groet, Meindert van Veen”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.