CP3 by Basketball Totaal

Blizzards grijpen de macht in halve finale Final Four

tessasDe eerste confrontatie tussen de halve finalisten Yellow Blizzards en De Wit Grasshoppers in het Katwijkse Cleyn Duin. Dat het een strijd zou worden was zeker; zowel in de 2 competitiewedstrijden als ook in de bekerfinale, was het treffen tussen deze twee giganten steeds een garantie voor veel kijkplezier.

Aangezien de bekerstrijd voor de Yellow Blizzards niet positief eindigde, was het voor hen nu zaak om wat recht te zetten. Middels een strakke assist van Myrthe op Janis werd de eerste score door Yellow Blizzards neergezet. Met een volgende score van Laura en een drietje van Femke stond de stand in no-time op 0-7. Door wat slordigheidjes van YB en de tussenkomst van de lange vingers van de Grasshoppers kon de tegenpartij weer langszij komen. Beide teams bleven naar de ring gaan en brachten de stand na het 1eQ op een nog niets beslissende stand van 21-20.

Q2 begon gelijk met een lichte voorsprong voor YB. Hoewel YB bleef aanvallen werden kort na elkaar enkele schoten gemist. De Grasshoppers konden zo toch bijblijven en was het dit kwart stuivertje wisselen. Een drietje van Laura gaf even extra lucht en toen zij de laatste 5 seconden letterlijk op weergaloze wijze door de verdediging heen slalomde, was de ruststand 34-40. Wat vooral opviel in deze eerste helft was het goede samenspel van de Yellow Blizzards; zowel aanvallend als verdedigend stond er steeds een team op het veld en was het een lust voor het oog om ze te zien samenspelen.

In het 3eQ kwam pas in de derde minuut de eerste score op het bord erbij, een drietje voor de Wit. Gelukkig antwoordde Janis direct met 2 punten. Dit tekende de strijd die nog steeds gaande was. Beide ploegen lieten zien voor de winst te gaan. Maar Yellow Blizzards bracht meer snelheid in het spel en hun gelikte teamplay was nét wat effectiever. Ook de gretigheid was niet van de lucht, wat ook te zien was bij Marleen met een prachtig afgeronde aanvallende rebound. En zo kon de voorsprong wat verder uitgebouwd worden naar een 45-55.

In kwart 4 probeerden de Grasshoppers d.m.v. een zonepress de bal te veroveren maar deze werd steeds vakkundig omzeild door YB. Ook werden vele aanvallende rebounds gepakt en bleven de Blizzards langer in balbezit. O.a. een mooie driepunter van Evi en een lekker blok van Tessa zorgden ervoor dat de thuisploeg steeds verder van de winst verwijderd werd. Met een welverdiende winst (stand 61-77) verlieten de Yellow Blizzards het centre-court van de Katwijkse club.

Ook in de tweede helft hebben de Blizzards laten zien als team tot grote hoogte te kunnen komen. Met een verschil van 16 punten gaan de meiden zich nu opmaken voor de volgende, beslissende confrontatie die op 9 mei om 16.00 uur plaatsvindt op de thuisvloer in Zwolle.

Coach Thijs “Een knappe overwinning. Als je van te voren had gezegd dat dit het verschil zou worden in de eerste wedstrijd had iedereen waarschijnlijk naar zijn of haar voorhoofd gewezen. Uiteraard weten we wat er in het team zit, maar bijvoorbeeld in de bekerfinale kwam dat er zeker niet uit. Met de wedstrijd tegen Almonte nog in mijn geheugen was dit dan ook absoluut geen zekerheid. Maar er was een hoop energie op het veld, en de meiden wisten elkaar goed te vinden. De schoten vielen eigenlijk meteen goed, en de defense was op veel vlakken echt op orde. De aankomende week hebben we nog wat kleine details waar we verbetering moeten zoeken, en als dat goed gaat moeten we ook in game 2 een goede wedstrijd kunnen spelen. Echter, Grasshoppers zal verbeten zijn op een betere uitslag dan deze, dus we moeten echt gewoon weer vol aan de bak.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.