CP3 by Basketball Totaal

Blessureleed voor de Golden State Warriors en Los Angeles Clippers

Zowel de Golden State Warriors als Los Angeles Clippers kregen de afgelopen dagen nieuws te horen dat je liever niet hoort als de play-offs in volle gang zijn.

De Warriors kwamen zondag nacht op een 3-1 voorsprong door met 121-94 te winnen van de Houston Rockets. Desondanks zullen zij alles behalve blij zijn aangezien zij hun beste speler, Stephen Curry, geblesseerd naar de kleedkamer zagen lopen aan het einde van de eerste helft. De regerende MVP gleed uit over een natte plek op het veld en viel vervelend op zijn knie. Nadat hij een MRI scan onderging was het goede nieuws dat alles intact was in zijn knie, daarentegen was het slechte nieuws dat Curry minimaal twee weken niet mag spelen om te herstellen van deze blessure.

Het andere team dat te maken kreeg met blessureleed zijn de Los Angeles Clippers. Zij verloren in het derde kwart hun all-star point guard Chris Paul, die een middenhandsbeentje brak toen hij een speler van de Portland Trailblazers verdedigde. Dit gebeurde tijdens de vierde wedstrijd van de serie, die Los Angeles verloor met 98-84, waardoor de serie nu weer op gelijke hoogte is gekomen (2-2). Er zal vandaag verder worden gekeken naar zijn blessure, maar hoogstwaarschijnlijk is er een operatie nodig. De hersteltijd voor dit soort blessures ligt ergens tussen drie en zes weken.

Stel dat beide teams door gaan naar de tweede ronde, zullen zij allebei de serie moeten beginnen zonder hun startende point guard. De Warriors gaan minstens de eerste vier wedstrijden zonder Stephen Curry moeten spelen. De Clippers zullen moeten aantreden zonder Chris Paul in de tweede ronde, zo niet voor de rest van de play-offs.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.