CP3 by Basketball Totaal

Black Eagles vu18 blijft winnen

Black EaglesZaterdag 11 oktober vertrokken we met negen speelsters richting Tilburg. Helaas waren Gaia, Lisanne en Nanneke er niet bij. In een nieuwe hal op de derde verdieping zou het moeten gebeuren, High Five meisjes u18-1 tegen Black Eagles meisjes u18-1.

Met Marielle, Luca, Britt E, Kim en Manon opende we de wedstrijd. We kregen zoals al verwacht, net als bij Kimbria een zone tegen. We waren hier op voorbereid waardoor we met onze aanval tegen deze zone al snel een mooi schotje van Britt E kregen. We liepen al snel uit naar een stand van 2-15. Wel was ons al snel duidelijk geworden dat de meiden van High Five veel lengte hadden vergeleken met ons. Met hun lengte en gekke schotjes bereikte zij het einde van het eerste kwart toch nog 7 punten tegen 26 vanuit onze kant.
In het tweede kwart zetten we deze lijn gewoon door en kwamen er een paar mooie snelle aanvallen die ook een aantal keer werden afgemaakt met een mooi schotje van Britt E, die deze wedstrijd wel erg goed op schot was. We scoorden het tweede kwart 25 punten en High Five wisten we maar twaalf keer te laten scoren. We gingen de rust in met een stand van 19-51.
Er waren drie punten die niet helemaal goed gingen. Zo gingen bijvoorbeeld wel erg veel vrije worpen bij ons mis, hadden we last van veel balverlies en was onze tweede bal ook zeker niet goed. Dit waren de punten die we zeker wilden verbeteren in de tweede helft. In de rust hadden we ook onze tactiek aangepast. We gingen vol druk zetten om eerder de bal te kunnen krijgen. Dit lukte ons aardig, alleen was er een aantal keer een beetje moeite met het afronden van de veroverde bal. We behaalden dit kwart twintig punten, terwijl de meiden van High Five maar tien punten maakten.
We gingen het laatste kwart in, met een foutenlast van Marielle en Kim werden een aantal dingetjes in het veld aangepast. Helaas ging Manon dit kwart door haar enkel. We hadden geen lange center meer omdat Kim er intussen uit was met vijf fouten en Manon door haar enkel niet meer kon spelen. Met een goede communicatie waar onze captains voor zorgden, hadden wij dit goed opgelost. De laatste paar minuten eindigden we onze aanval in een five-out. We scoorden dit kwart twintig punten, helaas scoorden de meiden van High Five ook nog vijftien punten. We lieten deze wedstrijd veel teamwork zien en wonnen dan ook ruim met een eindstand van
44-91.
punten:
Manon 29
Britt E: 16
Marielle: 13
Luca: 10
Kim: 8
Remi: 7
Tess: 4
Li: 4

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.