CP3 by Basketball Totaal

Black Eagles viert overwinning in Maastricht

Black Eagles vu18 toog afgelopen weekend naar Maastricht. De formatie van Paul van Overdijk deelde het verhaal weer met de redactie. De overwinning in Maastricht werd gevierd bij de grote gele M

Dit weekend moesten we tegen Kimbria uit in Maastricht.
We hadden gehoord dat Kimbria meestal in de zone stonden dus daar hebben we afgelopen week op geoefend zodat we goed voorbereid aan de wedstrijd konden beginnen. Helaas kon lisanne niet meedoen vanwege een blessure.

We begonnen de wedstrijd met Britt vd Elzen, Marielle, Luca, Manon en Nanneke. Kimbria stond inderdaad zone dus we wisten hoe we daar tegen moesten spelen maar het was wel even schakelen. Na een time out ging het een stuk beter. We bleven geduldig rond passen en er kwamen mooie scores uit. Na het eerste kwart stond het 8-19 in ons voordeel.

Het tweede kwart wisten we de aanvallen nog beter af te maken. We maakte goed gebruik van de ruimte die ontstond bij Kimbria en we hadden steeds meer snellere aanvallen en makkelijke scores. Het tweede kwart hebben we gewonnen met 24 punten verschil (10-34). We gaan de rust in met een voorsprong van 18-53.

De tweede helft begonnen we met Tess, Luca, Kim, Nanneke en Manon. We hadden gedacht dat Kimbria misschien uit de zone zou gaan omdat die niet meer werkten bij ons maar dat was niet zo. Het derde kwart ging weer wat minder. We waren minder gefocust en Kimbria kreeg meer ruimte en scoorde meer dan de kwarten daarvoor. We hadden de scheidsrechters ook niet mee en hadden foutenlast.. Nanneke , Manon en Marielle hadden 4 fouten. Voor Britt Beset was dit haar eerste competitie wedstrijd van dit seizoen vanwege haar blessure ! In de eerste secondes al een mooie assist en een lekker schotje !
Het publiek van Kimbria had alleen maar oog voor paul en niet voor de wedstrijd. Ze waren niet echt aanmoedigend. Des ondanks is het derde kwart toch nog redelijk goed geëindigd ( 13-24 ). De schoten van Marielle vielen goed en de eindstand derde kwart was 31- 77.

Het vierde kwart verliep veel beter dan het kwart daarvoor. Onze held op sokken Tess, raakte haar schoen kwijt en speelde gewoon door !
We hadden afgesproken dat degene die het 100e punt maakt een taart/cake moet bakken. En de gelukkige is Nanneke ! Ook dit kwart weer mooie en snelle aanvallen en goede defence.
Kimbria heeft dit kwart ook maar 8 punten mogen maken. Eind 4e kwart: 8-26. De wedstrijd was ruim gewonnen met een eindstand van 103-39 !
Zo’n winst moet je natuurlijk vieren en dat hebben we natuurlijk gedaan bij de Mac !

Kwart standen:
8-19, 18-53, 31-77, 8-26

Scores:
Manon 28
Nanneke 27
Marielle 20
Kim 13
Luca 6
Britt v/d elzen 4
Britt beset 2
Gaia 2
Remi 1

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.