CP3 by Basketball Totaal

Black Eagles niet opgewassen tegen Cangeroes 2

black eaglesDames 1 speelde 11 januari wederom een thuiswedstrijd op zondag. De laatste keer dat wij op zondag speelden, werd er nog met ruime cijfers van Arnhem Eagles gewonnen. Dat het ons deze wedstrijd niet zo makkelijk af zou gaan werd al snel duidelijk. Cangeroes opende snel en scherp.

Wij daarentegen waren duidelijk nog niet helemaal klaar voor de eerste wedstrijd van 2015. In de 8e minuut van het eerste kwart kwamen we al op een achterstand van 13 punten. Gelukkig herstelden we nog enigszins door 8 punten op rij te scoren door teamwork en fast-breaks. Toch gaan we met een lichte achterstand het tweede kwart in: 14-19. Het tweede kwart gaat gelijk op waardoor we zelfs halverwege gelijk staan. Helaas mag Cangeroes vervolgens maar liefst 9 keer aanleggen vanaf de vrijeworplijn, waarvan zij er gelukkig slechts 5 van raken. Wij daarentegen scoren helemaal niet meer, mede doordat de aanvallen niet goed meer gelopen worden. We gaan daarom de rust in met een stand van 23-34.
Het derde kwart laten we weer vlagen van goed spel en hard werken zien, maar daartegenover staan weer teveel turnovers en teveel ballen die worden gemist. Hetzelfde geldt voor het vierde kwart waarin Cangeroes niet (ver) uitloopt, maar wij ook niet dichterbij kunnen komen. Eindstand is 45-64. De eerste wedstrijd van 2015 hebben we dus niet kunnen winnen van de huidige nummer 1 in de competitie maar tegen Utrecht Bulls willen we komende zaterdag zeker revanche nemen. Laten we hopen dat de scheidsrechters daar wel weten wat ze doen……

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.