CP3 by Basketball Totaal

Bizarre wedstrijd ZZ Leiden Landstede Zwolle

ZZ Leiden heeft vanavond een overwinning geboekt, die het nog lang zal heugen. 57 punten tegen krijgen in de eerste helft, Eddy Casteels weggestuurd in de tweede periode, maar wel winnen. En hoe? Door een 48-23 in de tweede helft werd het uiteindelijk een dikke 93-80 overwinning voor ZZ Leiden.

Het meest besproken zal het wegsturen van Eddy Casteels zijn na twee technische fouten. De eerste kreeg de Belg van Zwiep na een vermeende fout op Willman en een voetbalovertreding van Landstede. Casteels ging flink tekeer en Peters kon niet anders dan de tweede technische fout geven en de coach wegsturen. En dat was opmerkelijk, want Leiden heeft geen assistent coach, dus moesten Worthy de Jong en Rogier Jansen de tweede helft coachen. En dat deden ze fantastisch, want een slechte eerste helft (45-57) werd volledig omgedraaid in de tweede helft.

De derde periode begon met een 13-0 run en de wedstrijd was volledig omgedraaid. En dat was opmerkelijk, want Landstede speelde een fantastische eerste helft en was verdedigend niet te stoppen.

Maar Leiden heeft Rogier Jansen en dat is momenteel een van de betere spelers in de eredivisie. Hij eindigde met 23 punten en 10 assists en zijn collega guard Leon Williams eindigde met 10 punten en 4 assists. Voor bondscoach van Helfteren lijkt het een eenvoudige keuze te gaan worden op dit moment.

Ook Joe Willman nam zijn ploeg bij de hand in de tweede helft en eindigde met 16 punten en 7 rebounds.

Bij Landstede eindigde Burton met 17 punten en 8 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.