CP3 by Basketball Totaal

Binnenland/Rotterdam pakt eerste wedstrijd

De dames van Binnenland/Rotterdam hebben de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs met 68-62 gewonnen van Lekdete.nl. Beide ploegen oogde wat vermoeid na de enerverende bekerfinale van afgelopen weekend, maar uiteindelijk was het weer Binnenland/Rotterdam die de zege opeiste.

Voor Binnenland/Rotterdam scoorden Leonie Kooij (25 punten en 12 rebounds) en Zera Butter (13 punten en 10 rebounds) mooie double-doubles. Ook Rianne de Roos speelde een prima wedstrijd en eindigde met 14 punten in de dubbele cijfers en voegde daar ook nog 7 rebounds en 4 assists aan toe.
In de andere halve finale kwam Loon Lions op een 1-0 voorsprong door CTO-Amsterdam met ruime cijfers te verslaan: 71-41.

Beide coaches hebben, met het leergeld van de gespeelde bekerfinale in het achterhoofd, wat tactische aanpassingen doorgevoerd. Zo is direct zichtbaar dat de angel aan Bemmelse kant, Karin Kuijt, weinig bewegingsvrijheid krijgt. Aan de andere kant is het Zera Butter die een straffe verdediging op zich ziet worden toegepast. Het eerste kwart verloopt mede hierdoor erg stroef. Tot 8-8 gaan de ploegen gelijk op als

Binnenland/Rotterdam via Leonie Kooij en Rianne de Roos een kleine voorsprong neemt (14-11). Lekdetec.nl antwoord echter direct weer zodat de stand na het eerste kwart weer volledig in evenwicht is (16-16).

De scores bij aanvang van kwart twee zijn schaars en wijzigt er nauwelijks iets (17-18). Dan zijn het weer Leonie Kooij en Rianne de de Roos die het eerste serieuze gaatje op het scorebord zetten (23-18). Het verschil lijkt zelfs nog iets op te lopen (27-20) maar Lekdetec.nl vecht zich terug tot een 29-25 stand bij rust.

Binnenland/Rotterdam komt goed de kleedkamer uit. Verdedigend staat het als een huis en via Leonie Kooij, Bianca Barton en Eline Kasius loopt het verschil voor het eerst op tot boven de tien punten (40-29). Maar net als in de bekerfinale geeft de ploeg uit Bemmel niet op en komt via een 0-11 run terug tot 40-40. Zera Butter zorgt met haar eerste driepunter in de slotseconde van het kwart voor dat Binnenland/Rotterdam het kwart toch afsluit met een voorsprong (43-40).

Tot 48-46 blijven beide ploegen in het laatste kwart in elkaars kielzog. Dan vergroot Binnenland/Rotterdam het verschil weer iets (51-46) en vanaf dat moment blijft die marge tussen beide ploegen intact. Lekdetec.nl probeert het gaatje wel te verkleinen maar elke poging wordt aan de andere kant van het veld direct beantwoord met een tegenscore. Binnenland/Rotterdam komt hierdoor niet echt meer in de problemen en wint met 68-62.

Scores Binnenland/Rotterdam: Leonie Kooij 25 (+ 12 rebounds), Rianne de Roos 14 (+ 7 rebounds), Zera Butter 13 (+ 10 rebounds), Eline Kasius 8, Bianca Barton 8.

De tweede wedstrijd in de best-of-five serie wordt aankomende zaterdag 5 april weer gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam en begint om 17.00 uur.

Bron: CBV Binnenland

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.