CP3 by Basketball Totaal

Binnenland wint cruciale wedstrijd tegen Den Helder

Het was spannend in Rotterdam tijdens de cruciale wedstrijd tussen Binnenland en Den Helder. Na een thriller in de slotfase bleven net als grote broer Feyenoord de punten in Rotterdam. Het werd 71-70 voor de landskampioen.

Bij rust was er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg en was de voorsprong ruim (45-33), maar de tweede helft was de ploeg geen schim meer van de eerste helft. Moeizaam werden er maar 26 puntjes aan het totaal toegevoegd.

Bij 47-35 plaatste Den Helder een fikse run, die ophield bij een 47-51 achterstand (0-16 run). Het werd weer gelijk en daarna was het stuivertje wisselen. Simpson zorgde voor een 55-61 voorsprong met nog ruim drie minuten op de klok. Maar Butter, de Roos, Nieuwveen en wederom de Roos zorgde voor een 63-61 voorsprong.

Het werd een spannende slotfase, waar beide teams continue de voorsprong pakten. De Roos zorgde voor een 64-63 stand, maar Simpson liep naar de basket en kreeg een fout mee. Beide vrije worpen zorgde voor een 64-65 stand. Een score van Essenstam zorgde zelfs voor de 64-67 voorsprong, maar het was toch niet de beslissing. Een score van de Roos zorgde voor 66-67 en Nieuwveen zorgde voor de gelijke stand 67-67.

Maaike Klein scoorde slechts een vrije worp en zorgde voor de 67-68 stand. Een drive van Butter was bijna een aanvallende fout, maar deze werd door de vingers gezien en de thuisploeg pakte de voorsprong wederom met 69-68.

Simpson zorgde weer voor de voorsprong vlak voor tijd 69-70, maar de dames van Den Helder stonden te slapen. Een lange pass van Nieuwveen op Butter zorgde voor een lay-up en een fout. Butter faalde niet vanaf de vrije worplijn en zorgde voor de beslissende voorsprong 71-70. De laatste aanval werd geforceerd en eindigde in een sprongbal terwijl de klok op nul seconden stond.

Een cruciale overwinning voor de thuisploeg, die nu de derde plaats stevig in handen heeft. Den Helder heeft nog wel het onderlinge resulaat (+1), maar lijkt de final four te gaan mislopen.

Topscorers Binnenland: Butter 16, vd Adel 15, de Roos 11/11 en Nieuwveen 9 en 17 rebounds.

Topscorers Den Helder: Simson 26/10, Klein 13, Essenstam 12.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.