CP3 by Basketball Totaal

Binnenland wederom naar Finale

Binnenland Rotterdam heeft vanavond een einde gemaakt aan de illusies van Lekdetec. In het hol van de leeuw werd gewonnen met 66-70 en Binnenland bracht daarmee de serie op 3-1.

Vier close wedstrijden, die ook zomaar de andere kant op konden vallen. Het basketball was energiek en de vechtlust en de spanning zorgde voor een prachtige serie.

Binnenland had vanavond het best van het spel en stond continue op voorsprong. Bij rust was het verschil twaalf punten 27-39, maar de verschillen waren klein tussen de twee ploegen. Het was dus niet te verwachten dat het een blow-out zou worden.

De tweede helft kwam de ploeg van Bart Sengers sterk terug tot 39-46. Een time-out van Joost van Rangelrooy zorgde even voor rust in de ploeg en het liep weer weg naar dubbele cijfers.
Een triest einde voor Gabrielle van den Bosch. De guard blesseerde haar knie bij een drive naar de basket en kon een sterke wedstrijd helaas niet uitspelen.

Bij het ingaan van de vierde periode was het toch weer een wedstrijd 48-56.

En met Leonie Kooij en Zera Butter op drie fouten was het lopen op eieren voor de bezoekers. De twee zijn simpelweg het hart van de ploeg en de laatste periode was het eigenlijk alleen Lisa van den Adel die aanvallend de schoten durfde te nemen. De rest keer teveel naar Butter en Kooij.

Bemmel vocht voor wat het waard was, maar leek geslagen op 50-60 met nog 8.11 te gaan.

Een 7-0 run maakte het ineens een wedstrijd en leek de 2-2 in de maak. Met nog drie minuten was het 61-65 en werd het zelfs 61-67. Een driepunter van de thuisploeg zorgde voor 64-67 en kreeg Bemmel zelfs een vrije driepunter voor de gelijke stand, maar deze ging net mis.

Een vrije worp van Barton zorgde voor 64-68 met nog 11 seconden te gaan. Een score van Anouk Biesters zorgde nog voor 66-68 met nog 3,7 seconden te spelen.

Een snelle fout gaf aan Linda Appers de sleutel om het duel op slot te gooien. De routinier deed dat en de laatste poging van Biesters was puur voor de statistieken. Alhoewel Butter nog bijna van held, de schlemiel had kunnen worden. Butter zorgde nog voor onnodig contact met Biesters, terwijl ze gewoon afstand had moeten houden. Het maakte niet meer uit en zodoende krijgen we weer een finale tussen de Lions en Binnenland. De finale serie over zeven wedstrijden begint volgende week zaterdag in Landsmeer.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.