CP3 by Basketball Totaal

Binnenland vu14 kampioen in Bemmel

binnenlandkampioennnNa twee duidelijke overwinningen in het eerste weekend was Binnenland vu14 de belangrijkste favoriet voor de titel. In Bemmel zou het echter ook nog afgerekend moeten worden met Dozy den Helder. Op het vinkentouw zat nog Jolly Jumpers dat stiekem nog van de hoofdprijs droomde.

Daarvoor moest de ploeg van Justin Veldhuis, Miranda Blokhorst en Sigourney Rensink echter wel de zege pakken tegen Binnenland. Jumpers maakte het de Rotterdammers formatie uit Barendrecht meer dan lastig. Bij de hand genomen door de sterk spelende Birte Steggink en Nienke Slot nam Jumpers in de tweede helft even het momentum, en leek er een upset in the making.
Binnenland had echter een onhoudbare Chermensa van la Parra bezig die op de moeilijkste momenten van de wedstrijd met punten doorkwam. Mede dankzij haar 29 punten wisten de meiden van coaches Appers en Appers de wedstrijd weer te kantelen. Niet om de anderen tekort te doen, maar een speciale vermelding verdienden ook Birgit Jaape en Eva van Oosten die allebei met mooie double doubles het eind van de wedstrijd haalden, en niet onbelangrijk was ook het werk van center Jade Blagrove die ondanks een flinke inspanning die ze moest doen om het Birte Steggink (34 punten) ook flink aan de boom schudde met een double double.  Het was teveel voor de dappere kampioen uit Rayon Oost die na een voorsprong van zes punten in het laatste kwart uiteindelijk toch de bietenbrug op ging met 72-61.

Omdat Dozy den Helder geen spaan heelgelaten had van Celeritudo was de slotwedstrijd in de Bongerd tussen Binnenland en Dozy ook de echte finale van het toernooi. Met de vorstelijk spelende van Oosten naast de opnieuw sterk schietende Chermensa van la Parra pakt Binnenland een vroege voorsprong. Via 22-10 na het eerste kwart loopt Binnenland tegen het fanatiek pressende Dozy verder door naar 39-22 bij rust. Een verschil dat er wezen mag, maar ook enorme energie gekost heeft. Zo is van la Parra al met kramp van het veld verdwenen, en na rust leverde de press van den Helder ineens op. Coach Kooij zag haar ploeg tot acht punten terugkomen, maar daarmee was de koek op: Binnenland had nog een paar keer goed antwoord op de press, en won uiteindelijk met 70-61 de boeiende en interessante finale.

Het feest na afloop in de Bongerd was groots, en na de prijsuitreiking vonden Binnenland en Jolly Jumpers elkaar in een polonaise die een beetje deed denken aan de polonaise die het NK u18 in 2008 in Katwijk afsloot.  Eens te meer een bewijs dat jeugdbasketball een eindtoernooi voor de nationale titel verdient. Voor het toetje kunnen de fans komend weekend naar Tubbergen voor het NK vu12.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.