CP3 by Basketball Totaal

Binnenland verslaat Landslake Lions

Er werd door het team uitgekeken naar de 1e wedstrijd tegen Landslake Lions. De promovendus met een aantal gerenommeerde spelers uit de eredivisie en in Peter van Noord, de ass.coach van het Nederlands team, een uitstekende coach. Een tegenstander die gerekend wordt tot de teams die de play-offs  gaan halen.

Aarnoudse/Binnenland begon sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd en opende via scores van Sjoerd van Vilsteren en Raven Hoogeveen. Ondanks het missen van een aantal lay ups en vrije worpen werd het 1e kwart met een stand 6 – 22 afgesloten. De verdediging stond als een huis en ook in de rebound was Aarnoudse Binnenland heer en meester.

In het 2e kwart was de concentratie een stuk minder en dit sorteerde in chaotisch spel van Aarnoudse Binnenland. De verdediging was slecht en in de aanval werd er te veel van eigen kracht uitgegaan in plaats van als team te blijven spelen. We gingen in het tempo van Landslake Lions spelen en dat is niet het spel dat we willen spelen. Ruststand 23 – 30.

Na de rust werd het tempo weer opgeschroefd en werd er met veel meer snelheid gespeeld. Dit resulteerde in veel open schoten en met een schotpercentage van 62 % werd er via de tussenstand van 38 – 54, 3e kwart, de wedstrijd uitgespeeld. Eindstand 46 – 71.

Verbeterpunten voor de komende wedstrijden zijn de verdediging en het vasthouden van de concentratie.
Scorers:
Sjoerd van Vilsteren       : 21
Niels Plieger                    : 18
Raven Hoogeveen         : 13
Martijn van Noordenne  : 8
Sander Trommelen         : 5
Yasalde Paz Costa         : 4
Gillian Boldewijn            : 2

Bron: CBV Binnenland

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.