CP3 by Basketball Totaal

Binnenland verslaat Cangeroes

Aarnoudse/Binnenland heeft de voorbereiding op de competitie afgesloten met een 70-62 winst op Cangeroes. Ook deze wedstrijd heeft duidelijk gemaakt dat er nog voldoende werk aan de winkel is. De thuisploeg wisselt sterke fases af met zeer slordige. Toch is de ploeg duidelijk verder dan aan het begin van het vorige seizoen en kan de competitiestart tegen Red Giants dan ook met veel vertrouwen tegemoet worden gezien. Van de 6 oefenwedstrijden werd alleen verloren van Penn State Univeristy.

In het eerste kwart houden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. De openingsfase is voor de thuisploeg die een 11-4 voorsprong pakt in de 5de minuut. Tot twee minuten voor het einde van het eerste kwart houdt Aarnoudse/Binnenland deze voorsprong vast, 17-10, maar in de slotminuut weet Cangeroes goed terug te komen tot 17-15.

Ook het 2de kwart gaat gelijk op. Dankzij twee scores van Martijn komt de thuisploeg op 23-19, maar een aantal slordige aanvallen van de thuisploeg zorgen ervoor dat Cangeroes weer langszij kan komen. Het is opvallend om te zien hoeveel fastbreak kansen Aarnoudse/Binnenland niet weet te verzilveren. Keer op keer worden de verkeerde keuzes gemaakt. Vlak voor de rust kan Aarnoudse/Binnenland dan toch weer een kleine voorsprong opbouwen door twee scores van Yasalde. Ruststand: 33-27

Na de rust is de thuisploeg duidelijk een stuk beter bij de les. Er wordt minder slordig gespeeld en onder aanvoering van Raven loopt de ploeg snel uit naar 41-27. Dankzij een aantal driepunters kan Cangeroes dan weer enigszins aanhaken 45-37, maar als Aarnoudse/Binnenland de verdedigende druk goed opvoert weet het de bezoekers drie minuten lang van scoren af te houden. Zelf blijft de thuisploeg goed verzorgd basketbal spelen en een ruime 56-37 voorsprong is het gevolg. Een score van Sjoerd bepaalt de eindstand van het derde kwart op: 60-42.

In het laatste kwart lijkt de concentratie en het goede teamspel bij Aarnoudse/Binnenland volledig verdwenen. Te veel spelers gaan voor eigen glorie en van enige organisatie is geen sprake meer. Cangeroes profiteert van de zwakke fase van de thuisploeg en komt terug tot 66-55. Nadat Floris en Sander een driepunter raak schieten is er bijna geen normale aanval meer te bewonderen van de thuisploeg. Eindstand 70-62. Uiteindelijk blijkt één goed kwart voldoende om deze wedstrijd te kunnen winnen.

Volgende week opent Aarnoudse/Binnenland het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen titelkandidaat Red Giants uit Meppel.

Scores: Raven 14, Sander 14, Sjoerd 11, Yasalde 7, Kevin 6, Floris 5, Martijn 4, Wouter 4, Niels 3, Dennis 2

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.