CP3 by Basketball Totaal

Binnenland trekt zich terug uit Promotiedivisie

Slecht nieuws uit Barendrecht. Finalist Binnenland heeft zich teruggetrokken uit de promotiedivisie. Een fikse aderlating voor de promotiedivisie, want Binnenland was al jaren een van de smaakmakers en topteams in de competitie.

Maar liefst zes keer stond de ploeg in de finale in de afgelopen zeven seizoenen. Een record. Dit jaar was Red Giants te sterk in de finale.

BV Groningen neemt de plek van Binnenland over in de promotiedivisie.

Op de facebookpagina van Binnenland staat een mooi stuk geschreven door WebErik:

Aan alles komt een eind

Een beschouwing op persoonlijke titel van een cameraman.

In het seizoen 2011-2012 raakte ik betrokken bij het Heren 1 team van Binnenland. Na de verloren finale van BC Apollo namen de grondleggers van het team, Joost van Rangelrooij en assistent Ron Den Hoedt, afscheid. Eenmaal werden zij landskampioen met het Binnenland Heren 1 team. ‪#‎respect‬.

De interviewer sprak respect uit voor Joost zijn inzet en zijn besluit om op een hoogtepunt te stoppen én in goede harmonie. Joost was emotioneel; “Ik heb thuis toen ik het besluit nam om te stoppen wel even gejankt”.

Emotie symboliseert betrokkenheid. Joost heeft altijd de noodzakelijke afstand tot de teamleden kunnen houden, maar stond heel dicht bij hen. Hij liet een team achter, een vriendenteam, een goed team, een écht team, een hecht team met kwaliteiten op alle posities.

In de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 nam Pieter Mourik het stokje over, samen met assistent Ronald van Ooijen. Ik heb deze twee jaren als bijzonder ervaren. Pieter en Ronald die het werk van Joost konden voortzetten op een gepassioneerde wijze met draagvlak in het team. Onverminderd gesteund door de sponsoren, Aarnoudse en Dick de Jong Hoveniers en de binnenland-vrijwilligers-organisatie, kwam de formatie tot schitterende prestaties. “Binnenland RULES”. Genieten was het!!!

Er stond in die jaren een team: Een groep spelers wordt een team als ze in elkaars nabijheid verkeren én een gemeenschappelijk doel hebben. In een team is er naast het gemeenschappelijke doel ook solidariteit, respect en verbondenheid. Dit alles was er die jaren. In tegenstelling tot wat de buitenwereld vaak denkt (“Binnenland Heren 1 is gesloten vriendengroep”) was dit team prima in staat nieuwe spelers van buiten te integreren en onderdeel te maken van het collectieve succes.
Spelers groeiden in deze jaren als basketbalspeler en als mens.

Ondanks herhaaldelijk smeken van de cameraman werd ook in deze jaren de beker niet naar Barendrecht gehaald. Tweemaal werd de finale gespeeld, Orca’s en Groene Uilen waren de tegenstander.

In 2014-2015 staat het team onder leiding van Arjan de Bruin en assistent Vitas Kazanakovas. In dit jaar werd er wisselend gespeeld; fantastische wedstrijden werden afgewisseld met dramatische. De magic-mix was er niet, geen gedragen gezamenlijke visie op het spelletje en uiteindelijk sneuvelde het team in de play-offs tegen Red Giants.

Arjan vertrok. Het is net scheikunde: soms breng je twee prima stoffen bij elkaar en heeft het toch niet de juiste uitwerking.

Afgelopen seizoen nam Vitas Kazanakovas de taak op zich van head-coach. Een flinke klus, maar hij zou aan de vooravond staan van een succesrijk seizoen. Zijn vakkennis, drive, rust en innemendheid had een uitstekende inwerking op het team en vanaf dag één ontstond er weer het verlangen naar collectief succes. We weten allen de uitkomst: wéér verlies in de landelijke amateurfinale maar wel een heel mooi seizoen!!!

Quote van één van de spelers: “Ik ben blij dat we dit laatste seizoen van Binnenland Heren 1 in de promotiedivisie zo hebben kunnen spelen. Het was een geweldig seizoen met een echt collectief. Deze periode afsluiten doet pijn maar zo is het draaglijk, deze positieve herinnering blijft op je netvlies”

Alle spelers gaan nu hun eigen weg, een aantal doet een stapje terug, maatschappelijke carrière krijgt meer aandacht, anderen gaan naar een ander promo-team, anderen gaan de uitdaging aan om een eerste divisie team naar de promo te brengen, 3X3, etc..

Evenals Joost van Rangelrooij stoppen we op een hoogtepunt én in goede harmonie met elkaar, vrienden voor het leven.

Ja, geen Heren 1 meer in de Promo, jammer zeg ik ook als cameraman. Het was een voorrecht om een aantal jaren in de nabijheid van deze mannen te verkeren. Het gaat jullie goed en ongetwijfeld tot ziens ergens op een basketball-court.

Iedereen bedankt die het team heeft ondersteund, ik ga bewust niet de Hannies noemen want dan vergeet je mensen….

Natuurlijk hebben we de beelden nog: https://www.youtube.com/user/WebErikBinnenlandH1

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.