CP3 by Basketball Totaal

Binnenland stoomt door naar 2-0

Binnenland heeft vandaag ook de tweede wedstrijd gewonnen. In Rotterdam werd landskampioen Loon Lions wederom eenvoudig opzij gezet. Het werd 83-64.

Tot aan de rust was het een wedstrijd. Binnenland stond eigenlijk na de 8-9 continue aan de juiste kant van de score. Het werd halverwege het tweede kwart een serieus gat. Via 22-18 werd het 32-20, maar een goed spelende Sanne van Dongen bracht Lions terug tot 32-31. Een score van Binnenland bracht de stand op 34-31.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Beide teams gingen gelijk op tot 41-41 en Molly McDowell scoorde zelfs de 41-43, maar een time-out bracht de ommekeer. Er werd een klein gat geslagen door een paar scores van onder andere Eline Kasius. De stand werd door een driepunter 54-48, maar Barton scoorde direct twee driepunters op rij en het gat was geslagen (60-51).

Toch vocht Lions voor wat het waard was en kwam wederom terug tot 62-58 en er leken kansen voor de bezoekers uit Landsmeer. Alleen werden de kansen die Lions kreeg niet benut en de schoten vielen niet. Het was wachten op Binnenland en een 12-0 run was beslissend. Het werd 74-58 en de wedstrijd was gespeeld. Molly McDowell scoorde nog een driepunter voor 74-61 en tweemaal voor 74-63, maar het gat was te groot.

Binnenland speelde geroutineerd het duel uit en staat op een comfortabele 2-0 voorsprong. Vrijdag is wedstrijd drie in Landsmeer. Het is te hopen voor de serie dat de thuisploeg wint, anders kan het wel een snel afgelopen zijn.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.