CP3 by Basketball Totaal

Binnenland soeverein naar zege Final Four

Nadat Binnenland/Rotterdam gister al makkelijk de halve finale tegen De Wit Grasshoppers wist te winnen maakte het in de finale gehakt van Lekdetec.nl. Aan de hand van de uitblinkende Nathalie van den Adel won Binnenland met 85-47.

Het verhaal van de wedstrijd is snel verteld. Beide ploegen hielden elkaar tot 10-10 redelijk in evenwicht maar een 10-0 run van Binnenland werd niet meer gecounterd door de ‘gasten’ in de finale. Batouwe had verdedigend geen antwoord op de individuele kwaliteiten van Binnenland waar niet alleen Nathalie van den Adel uitblonk, maar voor rust Leonie Kooij en na de rust Eline Kasius speelden ook op topniveau. Een kleine opleving van Lekdetec kort voor rust bracht het verschil nog naar zestien halverwege, maar toen Eline Kasius met een 6-0 run de tweede helft opende was de strijd wel gestreden. Bij Binnenland liep het steeds beter en Batouwe begon meer en meer tegen zichzelf te spelen.

Voor de thuisblijvers was het zonde dat de livestream er aan het eind van de wedstrijd nog uitvloog, waardoor enkele fraaie Rotterdamse acties niet zichtbaar bleken. Binnenland vierde feest, en Batouwe bleef verslagen achter nadat opnieuw de Final Four geen hoofdprijs opleverde. Als het seizoen echter net zo loopt als twee jaar geleden toen de Gelderlanders de beker wonnen zal eind maart daar niemand meer over klagen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.