CP3 by Basketball Totaal

Binnenland pakt laatste strohalm

Binnenland deed wat het moest doen. Winnen in de laatste wedstrijd voor de kerst. Tegen Grasshoppers werd het een 67-56 overwinning.

Een sterke tweede helft zorgde voor de winst en dat was broodnodig. Een nederlaag had de landskampioen, bekerwinnaar en winnaar van de final four uitgeschakeld en dat had een teleurstelling van de eerste orde geweest.

Of Binnenland het gaat halen, is maar zeer de vraag want dan moeten de dames van Grasshoppers de wedstrijd winnen van het sterke CTO. Het is niet onmogelijk, want Grasshoppers is een potentiële top vier ploeg, maar het is heel wisselvallig wat de ploeg laat zien. De eerste helft was heel goed van de dames uit Katwijk, maar de tweede helft was niet om aan te zien. Veel snelle en slordige schoten van outside, die dit keer niet doel troffen. En als dat het geval is, dan gaat de ploeg niet winnen.

Bij Binnenland speelde Lisa van den Adel een zeer sterke partij. Op de belangrijke momenten scoorde de schutter belangrijke driepunters. Samen met een eindelijk opkrabbelende Zera Butter was dat teveel voor de bezoekers.

Van den Adel was goed voor vijf driepunters en 20 punten. Butter voegde daar ook 20, 10 rebounds en 7 assists punten aan toe. Bij Grasshoppers was het Janine Guyt met 16 punten en Sonja Kuijt met 12 punten. Grasshoppers schoot drie uit 24 driepunters raak en de nederlaag is verklaard.

De derde periode was funest voor de dames uit Katwijk, want de eerste helft speelde de ploeg veel beter dan Binnenland. Bij rust was het 24-31, maar na de derde periode waren de rollen omgedraaid. Een 16-7 zorgde voor de 40-38 voorsprong bij het ingaan van de laatste periode.

Daarin schoot Binnenland veel vrije worpen erin en een paar prachtige driepunters van Van den Adel en Michelle de Graaf. Het verschil liep snel op richting de tien punten en de overwinning werd niet meer weggegeven.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.