CP3 by Basketball Totaal

Binnenland op matchpoint

Voor de derde keer op rij won Binnenland in de finale. In een leuke wedstrijd won Binnenland toch weer ruim. Het werd 73-93 in Landsmeer. Woensdag kan de eerste titel in de geschiedenis van Binnenland worden behaald. Zes eerdere finales werden verloren door Binnenland.

Eline Kasius was topscorer voor de bezoekers. Kasius scoorde 31 punten en deed dat of vanaf de vrije worplijn of onder de basket.

Opmerkelijk was dat Laki Lakner naast Ilja Bozovic op de bank zat. En Lakner deed van zich spreken. De coach kreeg binnen één minuut in de wedstrijd een technische fout van de arbitrage.

Het leverde direct een 2-7 achterstand op en de thuisploeg kon in de achtervolging. Loon Lions speelde de eerste twee wedstrijden langzaam en zonder bezieling, maar zo anders was het vanavond. Lions speelde energiek en heel snel. Het was eigenlijk run and gun wat de thuisploeg liet zien. Echter was het percentage te laag om echt gevaarlijk te worden.

Via 14-22 werd het 37-46 bij rust. Kasius stond bij rust op 22 punten en MVP Zera Butter scoorde er al 15. De tweede helft deed Lions er alles aan om dichterbij te komen, maar dichter dat 71-78 kwam de ploeg niet. Een vrije driepunter van Lions ging er niet in voor de 74-78, maar Butter scoorde direct wel een driepunter in de tegenaanval. Het bleek de nagel op de doodskist.

Binneland speelde de wedstrijd wederom geconcentreerd uit. De stand in de best of seven is nu dus 3-0

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.