CP3 by Basketball Totaal

Binnenland naar laatste acht

De vrouwen van Lintex-Binnenland/Rotterdam hebben zaterdagavond door een 69-98 zege in Rijswijk op Lokomotief de kwartfinale van het nationale bekertoernooi bereikt. De zege tegen het twee klassen lager uitkomende Lokomotief was zeker geen walk-over. In de eerste helft was Lintex-Binnenland/Rotterdam veel te gemakzuchtig en ongeconcentreerd waardoor de thuisploeg, die wel vol energie en met overgave aan de wedstrijd begon, lange tijd aan de goede kant van de score blijven. Pas vlak voor rust kon de ploeg van coach Joost van Rangelrooy voor het eerst de leiding pakken en met een 45-49 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Na rust stond er een totaal ander team in het veld dat Lokomotief geen enkele kans meer gaf en langzaam maar zeker de marge wist uit te breiden. Via 54-76 liep het verschil op naar ruim dertig punten. In de laatste minuten liet Lintex-Binnenland/Rotterdam het koord nog even vieren en kon Lokomotief het verschil terugbrengen tot een eindstand van 69-98.

Scores Lintex-Binnenland/Rotterdam: Zera Butter 21, Rianne de Roos 14, Corine Manuputty 13, Michelle Zantman 13, Lisa van den Adel 11, Marlous Nieuwveen 10, Michelle de Graaf 8, Madelon van Bennekom 4, Shari Jeffrey 4.

De loting voor de wedstrijden in de kwartfinale van het bekertoernooi heeft inmiddels ook plaatsgevonden. Hierin is Lintex-Binnenland/Rotterdam gekoppeld aan wederom een 2e divisieteam, BC Apollo en zal ook opnieuw een uitwedstrijd moeten spelen.

Aankomende week speelt Lintex-Binnenland/Rotterdam twee uitwedstrijden. Op woensdag 19 november reist de ploeg af naar Bemmel waar om 20.30 uur de huidige nummer twee van de ranglijst, Lekdetec.nl de tegenstander is. Zaterdag 22 november volgt dan de uitwedstrijd in Utrecht tegen Amazone.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.