CP3 by Basketball Totaal

Binnenland komt op 2-0 voorsprong

Ook de tweede wedstrijd in de best-of-five serie in de halve finale van de play-offs is door de dames van Binnenland/Rotterdam gewonnen van Lekdetec.nl. In een goed gevuld en sfeervol Topsportcentrum Rotterdam werd het na een zinderende wedstrijd 57-53 voor het team van coach Joost van Rangelrooy, dat hiermee op een 2-0 voorsprong komt en nog één overwinning nodig heeft om voor het vierde opeenvolgende jaar de finale van de play-offs te bereiken.

Eline Kasius met 14 punten, Lisa van den Adel en Zera Butter met ieder 12 punten scoorden in de dubbele cijfers, Leonie Kooij pakte 10 rebounds.

Binnenland/Rotterdam heeft nu aan één zege uit de volgende (maximale) drie wedstrijden voldoende om de serie te beslissen.

In de andere halve finale won ook Loon Lions zijn tweede wedstrijd tegen CTO-Amsterdam, nu met 72-56. Ook daar is de stand nu 2-0.
De openingsfase van de wedstrijd maakt al snel duidelijk dat Lekdetec.nl naar Rotterdam gekomen is om de winst mee te nemen. Binnenland/Rotterdam neemt echter wel zelf het heft in handen, met name via een goed doorkomende Eline Kasius en komt op een 8-5 voorsprong. Even later komt

Binnenland/Rotterdam via een prima spelende Lisa van den Adel met een score gevolgd door een driepunter op 13-9, maar Lekdetec.nl weet de marge aan het einde van het kwart toch te minimaliseren tot 15-14.

Het tweede kwart is voor Lekdetec.nl dat met name vanaf de vrije worplijn kans ziet de voorsprong te pakken. Daar waar de Bemmelse formatie gedurende de wedstrijd in totaal 34 vrije worpen mag nemen (Binnenland/Rotterdam
slechts 9), zijn aan de andere kant Leonie Kooij en Zera Butter door het falende arbitrale trio bijkans vogelvrij verklaard. Alle middelen worden door Lekdetec.nl uit de kast gehaald om beiden uit de wedstrijd te houden, zonder dat dit gevolgen heeft. Desondanks weet Binnenland/Rotterdam wel in het spoor van Lekdetec.nl te blijven maar heeft bij rust wel een achterstand van drie punten (30-33).

Direct na rust draait Binnenland/Rotterdam de rollen om. Een driepunter van Bianca Barton zet een score van 33-33 op het bord en daarna zorgen Rianne de Roos en Eline Kasius voor 37-33. Lekdetec.nl antwoord echter en via 37-37 gaat het om en om naar het einde van het kwart dat met een 44-44 stand wordt afgesloten.

De eerste score in het laatste kwart is voor Lekdetec.nl, maar dan zijn het Zera Butter, Lisa van den Adel en Eline Kasius die Binnenland/Rotterdam weer op voorspring zetten (50-46). In een hectische slotfase komt de Bemmelse formatie toch weer terug tot 53-53, maar daarna beslissen Bianca Barton en Zera Butter de wedstrijd in het voordeel van Binnenland/Rotterdam dat met 57-53 de winst pakt.

Scores Binnenland/Rotterdam: Eline Kasius 14, Lisa van den Adel 12, Zera Butter 12, Bianca Barton 8, Leonie Kooij 6 (+ 10 rebounds, 5 assists), Rianne de Roos 2 (+ 6 rebounds, 4 blocks), Shari Jeffrey 2, Cassidy Cheuk-Alam 1.
De derde wedstrijd in de best-of-five serie wordt aankomende woensdag 9 april gespeeld in sporthal De Bongerd in Bemmel, aanvang 20.30 uur.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.