CP3 by Basketball Totaal

Binnenland kampioen van Nederland

De basketballsters van Binnenland Rotterdam zijn vandaag voor de eerste keer kampioen van Nederland geworden. In Landsmeer werd de vijfde wedstrijd gewonnen met 59-74. Daarmee kwam de eindstand in de finaleserie op 4-1.

De laatste twee wedstrijden was Loon Lions grotendeels gelijkwaardig aan de nieuwe landskampioen. Zo ook vandaag. Bij rust stond de ploeg van Ilja Bozovic nog voor met 41-36, maar een desastreus derde kwart was de nekslag voor Lions. De derde periode eindigde in 7-25 voor de bezoekers, die daarmee de wedstrijd definitief naar zich toe trokken.

Eline Kasius en Zera Butter waren woensdag nog afwezig, maar beide dames lieten vandaag even zien dat er maar één ploeg recht heeft op de titel. Kasius eindigde op 25 punten en Butter op 21.

MVP van de finals was Leonie Kooij. De 27 jarige center pakte alweer haar zesde landstitel en was deze finale de beste speelster.

Het was voor de ploeg uit Rotterdam de derde prijs dit seizoen. Na de Final Four, de NBB Beker, nu dus ook de landstitel. Een compliment voor Joost van Rangelrooy en zijn speelsters.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.