CP3 by Basketball Totaal

Binnenland heeft moeite met fris spelend Grasshoppers

Woensdagavond speelden Binnenland en Grasshoppers een buitengewoon interessante wedstrijd, waarin de ploeg van Ivo Boom het goede spel van de laatste weken bevestigde, maar net tekort kwam. Bij Binnenland lijken alleen Leonie Kooij en Zera Butter in Playoff shape.

De start van de wedstrijd is voor de gasten die via Ingrid van der Plas en Renee Hoveling openen. Eline Kasius zorgt tegen de zone van de gasten voor de eerste punten van de thuisploeg.  Binnenland probeert te rennen, maar Grasshoppers weet dat goed te counteren. Beide ploegen houden elkaar aardig in evenwicht en dus is het na 16-16 over met het eerste kwart.

Binnenland gaat dan pressen en valt terug in een zone terwijl Grasshoppers wisselt. Beide teams scoren minder makkelijk, hoewel Shari Jeffrey een aantal keer goed doorkomt. Ze brengt haar ploeg naar een voorsprong van 26-21.Renee Hoveling en Fleur Kuijt trekken de gasten weer bij en dus zoekt Binnenland even rust in een time-out. Na die timeout loopt Eline Kasius snel tegen een derde fout op, maar Zera Butter en Bianca Barton trekken het gat weer richting dubbele cijfers: 38-29 en zelfs daarover.

Na rust kan Binnenland in opeenvolgende aanvallen niet scoren en brengt Sonja Kuijt met twee drietjes de Katwijkse ploeg weer wat terug in de wedstrijd: 45-38. Butter en Kooij brengen het verschil zelfs naar 55-42 ook al probeert Grasshoppers verdedigend een aantal keer wat anders. Game over? Grasshoppers werkt wel hard, maar de full court press brengt niet voldoende. Zera Butter met haar zoveelste driepunter van de laatste weken gooit een 62-50 tussenstand op het bord aan het begin van het laatste kwart.

In de eerste minuut van het slotbedrijf mist Binnenland drie open schoten, maar Grasshoppers profiteert niet. Het gat blijft rond de tien punten en als Grasshoppers denkt dichterbij te komen dan is het altijd weer Butter die een oplossing vindt voor de titelfavorieten uit Rotterdam. De press van Grasshoppers levert wel kansen op maar ze verzilveren het niet en doen zichzelf daarmee tekort.
Nog één keer wordt het acht punten, maar dan is de weerstand voorbij. Binnenland loopt naar een verschil van zestien (77-61) en daarmee is de spanning uit de wedstrijd. Met 79-70 haalt de thuisploeg de eindstreep.

Topscorers:
Binnenland: Butter 29, Kooij 16, Kasius 10

Grasshoppers: Fleur Kuijt 15

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.