CP3 by Basketball Totaal

Binnenland deelt eerste klap uit

De dames van Binnenland hebben vanavond even duidelijk gemaakt dat er maar één ploeg is die kampioen lijkt te gaan worden dit seizoen. In Landsmeer werd de thuisploeg lelijk te kijk gezet en werd het 1-0 in de best-of-seven serie voor de ploeg uit Rotterdam 68-84.

Op de eerste minuten na was het geen moment een echte wedstrijd. De halve finale serie tegen Bemmel was een uiterst vermakelijke serie en moest Binnenland de grens opzoeken en soms zelfs eroverheen gaan. Dat was deze wedstrijd niet het geval voor Joost van Rangelrooy. Vanavond leek het (nog) niet op een gelijkwaarde serie en was Binnenland een dikke maat te groot. ‘Leek’ want uiteraard was de thuisploeg van goede wil en probeerde het hard te spelen, maar het was continue een stap te laat.

De grens opzoeken gebeurde absoluut niet en zo kon Zera Butter weer doen, waar ze al weken mee bezig was. Het stuk schieten van de tegenstanders. Butter eindigde op 27 punten. De andere Rotterdamse troef Leonie Kooij kon ook ‘vrijuit’ bewegen en mocht simpelweg één tegen één spelen en scoren. Kooij scoorde 19 punten, 6 rebounds, 5 steals en 4 assist.

En dat het zo eenvoudig zou gaan, was niet te verwachten. Iedereen had verwacht dat de thuisploeg snel zou spelen, veel druk zou geven in de verdediging en de schutters geen ruimte zou geven. Maar het tempo bij Lions lag erg laag en er zat geen echte spirit in. Er werd veel geschoten, maar de ploeg ging niet agressief in de aanvalsrebound. Zodoende kon Rotterdam het tempo bepalen en daar zijn ze simpelweg te goed voor.

De thuisploeg begon sterk nog wel sterk met een 6-0 voorsprong, maar Binnenland kwam sterk terug. Het werd 9-6, maar daarna nam Binnenland het heft in de wedstrijd over. Scores van Eline Kasius en Leonie Kooij zorgde voor een 13-18 voorsprong. Daarna werd elke run van Loon Lions eenvoudig gepareerd door Binnenland. Via 18-27 werd het 22-28, maar een driepunter zorgde weer voor het herstel. Via 28-33 werd er weer een kleine run gemaakt door Binnenland, die bleef staan bij de rust 31-40.

De tweede helft leek snel een formaliteit te gaan worden en liep Binnenland snel uit naar 33-48. Molly McDowell en Belinda Bos zorgde toch weer voor aansluiting 38-48 en zelfs 44-50. De wedstrijd leek te gaan kantelen, maar toen stond de thuisploeg ineens in een zone. Binnenland profiteerde direct door een layup van Kooij en een driepunter van Butter. Het gat werd weer eenvoudig getild naar boven de tien (50-61 na derde).

De vierde periode begon met een score van de thuisploeg, maar daarna zette Binnenland de turbo aan en via een 0-9 werd het 52-70 en was de wedstrijd gespeeld. Molly McDowell duwde er nog twee driepunters in uit de dribbel, maar dichterbij kwam de ploeg niet meer. Het werd uiteindelijk eenvoudig uitgespeeld en werd de bank van Binnenland erin gezet.

Het is slechts de eerste tik, maar de hersteltijd is kort. Maandag is wedstrijd twee. Vraag is natuurlijk wat gaat Bozovic doen om het tij te keren? De zone werkte niet en de normale man-to-man ook niet. Bemmel leek de antwoorden gevonden te hebben en het was een serie. Interessant om te zien wat er maandag gaat gebeuren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.