CP3 by Basketball Totaal

Binnenland blijft heel tegen Dozy

De dames van Binnenland/Rotterdam hebben de laatste reguliere competitiewedstrijd met een ruime zege afgesloten. In het Topsportcentrum Rotterdam werd Dozy Den Helder na een wervelende start van de thuisploeg met 79-40 verslagen. Na het eerste kwart stond er al en 29-7 stand op het scorebord en was de rest van de wedstrijd eigenlijk een formaliteit. Voor Binnenland/Rotterdam was het voornamelijk zaak om iedereen heel te houden met het oog op de bekerfinale van aankomend weekend tegen Lekdetec.nl. Lekdetec.nl is ook de tegenstander van Binnenland/Rotterdam in de halve finale van de play-offs, doordat de Bemmelse formatie met 54-63 zegevierde bij De Wit-Grasshoppers en CTO-Amsterdam met 71-47 verloor bij Loon Lions. Deze twee ploegen komen elkaar ook tegen in de andere halve finale van de play-offs die starten op woensdag 2 april. Bij Binnenland/Rotterdam tekenden Leonie Kooij (20 punten en 17 rebounds) en Rianne de Roos (15 punten en 10 rebounds) voor een double-double.
Bij Binnenland/Rotterdam zijn zowel Linda Appers als Lisa van den Adel weer van de partij. Linda Appers is weer hersteld van een blessure aan de voet en de knieblessure die Lisa van en Adel afgelopen woensdag in de wedstrijd tegen CTO-Amsterdam opliep bleek gelukkig mee te vallen. Dozy Den Helder is in eerste instantie met slechts vijf speelsters aanwezig en pas na de eerste helft komen er daar nog vier bij. De thuisploeg komt als een raket uit de startblokken. Onder aanvoering van Rianne de Roos is het binnen 2 minuten al 9-2, en als daarna Zera Butter en Leonie Kooij het vizier op scherp zetten loopt het verschil al rap op naar 25-2. Binnenland/Rotterdam is wel slordig vanachter de vrije worplijn waardoor de marge aan het einde van kwart één niet verder oploopt (29-7).
In het tweede bedrijf speelt Binnenland/Rotterdam een stuk minder gedreven dan in kwart één, dit tot groot ongenoegen van coach Joost van Rangelrooy. Weliswaar is de marge groot en wordt het verschil gedurende het kwart alleen maar groter, zijn ploeg laat te veel makkelijke kansen onbenut. Desondanks gaat Binnenland/Rotterdam met een riante 45-17 voorsprong de kleedkamer in.
Na rust pikt Binnenland/Rotterdam de draad uit kwart één weer op. Eline Kasius tekent voor de eerste scores en daarna gaat het weer erg hard. Leonie Kooij en Rianne de Roos scoren vervolgens diverse malen om en om waardoor het verschil oploopt tot 59-24. In de laatste drie minuten van het kwart wordt Dozy Den Helder weer helemaal droog gelegd en door een driepunter van Linda Appers wordt het kwart met een 66-24 stand afgesloten.
Het laatste kwart start Binnenland/Rotterdam nog scherp en zet de grootste marge op het scorebord (70-24). Daarna gelooft de thuisploeg het wel en spaart de krachten. De wedstrijd gaat zodoende als een nachtkaars uit en kan Dozy Den Helder de schade met 79-40 nog enigszins beperken
Scores Binnenland/Rotterdam: Leonie Kooij 20 (+ 17 rebounds), Zera Butter 20 (+ 5 steals), Rianne de Roos 15 (+ 10 rebounds), Lisa van den Adel 6, Eline Kasius 5, Linda Appers 5, Bianca Barton 3, Tahnee Vogelsang 3 (+ 6 rebounds), Michelle Zantman 2 (+ 5 rebounds).

http://www.cbvbinnenland.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.