CP3 by Basketball Totaal

Bijltjesdag in Den Helder

Vandaag neemt het bestuur en de technische staf een besluit in het wel of niet blijven van de drie Amerikaanse spelers bij de Kings. Branden Frazier, Maurice Creek en Cole Dickerson werden de afgelopen weken getest door Jaumin.

De kans is groot dat de drie Amerikanen blijven, want de club is tevreden over wat ze hebben gezien van de Amerikanen. Drie weken voor aanvang van de competitie, zou het ook zonde zijn om op zoek te gaan naar nieuwe spelers. De kans op paniekaankopen is dan het grootst. Maar het zal toch spannend blijven voor de spelers vandaag.

De laatste weken was er de vraag ontstaan of de Amerikanen mochten trainen en spelen, aangezien ZZ Leiden bijvoorbeeld de Amerikanen aan de kant hield. In een grijs verleden kreeg Bergen op Zoom al eens de deksel op de neus met een fikse boete van de belastingdienst.

Clubeigenaar Rob Waardenburg is daar duidelijk in: “Ik zie ook geen reden waarom wij een boete zouden krijgen. De spelers in kwestie hebben een proefperiode in hun verbintenis. Er is ook geen vergoeding. In die proeftijd mogen ze gewoon spelen en trainen”.

 

een reactie

  1. Hmmm… ik vermoed, maar dat is slechts mijn aanname, toch echt wanneer de spelers mogen blijven er een contract zal worden getekend met terugwerkende kracht. Bovendien krijgen deze spelers toch naar ik aanneem “kost en inwoning”? Oftewel loon in natura. Dus is er m.i. wel degelijk sprake van een vergoeding. Den Helder begeeft zich op glad ijs.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.