CP3 by Basketball Totaal

Bianca Barton nieuwste aanwinst voor Binnenland

Na twee nederlagen in een maand heeft Binnenland/Rotterdam dan toch besloten om de selectie aan te vullen met een vervanger voor de vertrokken Natalie van den Adel. De 24 jarige Bianca Burton werd aangetrokken tot minimaal het eind van het seizoen. Als alles volgens plan loopt zal ze tegen Den Helder haar debuut maken dit weekend.

De 24-jarige guard speelde de afgelopen 3 seizoen in de NCAA bij Kentucky Wesleyan College, waar zij in haar laatste jaar uitkwam op een gemiddelde van 4 assists, 10 punten tegen onder andere een driepunts-percentage van bijna 45%.
Coach Joost van Rangelrooy is blij met de komst van Bianca Barton: ‘Met het vertrek van Natalie hebben we veel aan creativiteit ingeleverd. Daarnaast zijn we erg kwetsbaar op de pointguard positie. We hebben daar een aantal talenten lopen uit de eigen vereniging, maar die meiden zijn nog niet consistent genoeg om kampioen te worden. En dat is wat we willen! Bianca is een speelster die elk jaar op college veel assists liet noteren. Verder is ze linkshandig en watervlug. Ze heeft van nature de drang om het bord aan te vallen en staat bekend als een agressieve speelster zowel in de aanval als verdediging.’

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.