CP3 by Basketball Totaal

Bestuur NBB laat Blizzards niet toe

Het bestuur van HPC-Blizzards heeft kennisgenomen van het besluit van het bestuur van de NBB om ons niet toe te laten tot de VBL. De reden is dat aanmelding voor de vrouweneredivisie dient te geschieden voor 1 mei. Uiteraard respecteren wij de uitspraak, maar het sentiment wat bij ons heerst is teleurstelling. Veertien dagen geleden zijn wij benaderd door een groep dames met de vraag of wij binnen onze structuur de mogelijkheid wilden scheppen voor een vrouweneredivisieploeg. Dit betrof dames met ambitie, maar zonder contract die graag met elkaar 1 team wilden vormen en de VBL wilden verrijken met een extra team.

Blue Blizzards is ons eredivisieproject, maar was even in de ijskast gezet. Enerzijds vanwege onze Europese ambities en anderzijds vanwege het feit dat bij opstart van een eredivisieteam en de koppeling van Europacup aan dit team het gevaar dreigt dat dragende spelers van andere VBL-teams overstappen. Dat is in niemands belang. Onze koersuitspraak en missiestatement zijn namelijk een platform te creëren waarin het NL vrouwenbasketball zich kan ontwikkelen op de weg die het de laatste jaren is ingeslagen. Dat doen wij middels al onze projecten.

In dat licht hebben wij de vraag van de dames ook getoetst en besloten dat het past binnen onze visie en missie. Door het terugtrekken van een team uit de VBL vorige maand bestaat de VBL nog maar uit 6 clubs. Een extra team verbreedt daarom de VBL en daarmee de uitstraling. Ook houden we hiermee speelsters in de NL competitie waarbij anders stoppen van enkele van deze speelsters tot de mogelijkheid behoorde.

Na overleg met de NBB bleek ons dat men ook hier niet negatief tegen uitbreiding van de VBL stond. De NBB heeft vervolgens een circulaire doen uitgaan naar de clubs uit de VBL met daarin onze intentie om deel te nemen aan de VBL.

Uiteraard zullen we de komende dagen onderzoeken of er nog mogelijkheden zijn. Misschien zijn er precedenten uit het verleden waarbij clubs later hebben ingeschreven in de VBL. Nu overheerst vooral teleurstelling, maar ook de motivatie om volgend seizoen een professionele ploeg neer te zetten.

Wij danken tenslotte alle mensen en sponsoren die hadden toegezegd om op deze korte termijn Blue Blizzards en eredivisie basketball in Apeldoorn mogelijk te maken.

Bestuur HPC-Blizzards

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.