CP3 by Basketball Totaal

Ben Wilson, a life cut short

Benji_Wilson_Basketball
Benjamin Wilson Junior had alle tools om een hele grote te worden. Scouts noemden hem Magic Johnson with a jumpshot. R.Kelly was zijn teamgenoot. Helaas werd hij slechts zeventien jaar.

Ben Wilson was de eerste zoon van Ben Wilson sr en Mary Wilson uit Chicago. Omdat zijn moeder al ver voor zijn geboorte een kind had uit een ander huwelijk voedde zijn halfbroer Curtis Glenn hem voornamelijk op. In 1981 begon hij met basketball op Simeon Vocational High School en daar rees zijn ster snel. In de zomer van 1984 gold zijn naam als de beste highschool speler van het land. Illinios, De Paul en Indiana zouden al naar zijn gunsten dingen, maar zo ver kwam het niet.

Op 20 november verzeilde Wilson in een ruzie met zijn vriendin Jetun Rush die zijn zoon droeg. Nog over de rooie van de ruzie reageerde hij fel toen Billy Moore en Omar Dixon hem aanspraken. Met fatale gevolgen. Moore had een geweer bij zich en schoot twee keer op Wilson. De medische hulp bleef lang achterwege, en de zwaar gewonde Wilson werd naar het ziekenhuis gebracht door zijn coach. Een dag later besloot zijn moeder dat verdere behandeling , met als gevolg dat haar zoon hooguit als kasplantje zou overleven, geen zin meer had.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.