CP3 by Basketball Totaal

Belgie vu20 pakt belangrijke zege in strijd om lijfsbehoud

De Belgische U20 ploeg in Udine doet het na een moeilijke start redelijk. Tegen Zweden pakte Belgie een hele belangrijke 45-43 overwinning die de kansen op behoud in de klasse levend houdt.

Een groot deel van de strijd werd gewonnen onder de borden waar Manon Greszinski 19 terugkaatsers pakte, terwijl bij Zweden toch de vermaarde center Paulina Hersler meedeed. Hersler, net terug van een zware knieblessure, overtuigde echter niet in 25 minuten waarin ze tot 7 punten met 4 rebounds kwam.

Een andere glansrol voor de formatie van coaches Philip Mestdagh en Ly Hamady was voor de dynamische Jolien Goyvaerts die in de oefenwedstrijd in Amsterdam tegen Oranje al indruk gemaakt had, en haar ploeg nu niet alleen in scoren voor ging (13 punten) maar ook de aanjager was in de verdediging door met soms ware doodsverachting te strijden voor de losse ballen.

Belgie liep in de slotfase uit naar 39-45 op een jumper van Greszinski, waarna de Belgische formatie, die het zonder de geblesseerde Antonia Delaere (ACL) moest stellen, een beetje stil viel. Omdat Zweden ook niet hard dichterbij kwam was de schade te overzien en stond er een 43-45 op het bord bij de laatste buzzer.

Topscorers:
Zweden: Anita Illic 10. Gabriela Hanson 10;
Belgie: Jolien Goyvaerts 13; Heleen Adams 10; Manon Greszinksi 5 pnt 19 rebounds;

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.