CP3 by Basketball Totaal

Belgie VU20 naar streak van drie overwinningen

Belgie U20 ging met een beetje een voorzichtig gevoel richting het EK in Udine. De ploeg van Philip Mestdagh en Ly Hamady speelde alleen twee keer tegen Oranje, en verloor beide wedstrijden dus echt duidelijk wist men niet waar men stond.

In de ontmoeting met Griekenland trok Belgie uiteindelijk aan het langste eind. Daar had de ploeg wel weer een uitblinkende Jolien Goyvaerts voor nodig, die met 20 punten een groot aandeel had in de overwinning. ‘We hadden veel harder kunnen winnen, we waren de eerste helft gewoon te soft’ sprak de topscorer na afloop, en dat was een waar woord.

In de eerste minuten van de wedstrijd was al duidelijk dat Belgie het dicht bij het bord moest zoeken. De Belgen hadden ondanks de afwezigheid van Delaere en Greszinksi een lengteoverwicht dat ook bleek in de eindstand onder de borden. Belgie pakte 44 terugkaatsers, tegen slechts 27 voor de Helleensen die in het derde kwart zelfs even een voorsprong namen nadat Anna Niki Stamolamprou voor 37-38 tekende. Kort voor het einde van de periode trok Jolien Goyvaerts met een drive de Belgen weer kort bij naar 40-41 als ruststand.

In het laatste kwart kon Belgie de juiste toon weer vinden. De Griekse defensie werd afgesloten , en zelf vonden de Belgen met name Goyvaerts maar ook de goed spelende Ann Katrien Nauwelaers die voor 16 punten en 9 rebounds tekende.

Bij 61-54 kon de scorer in Udine de pen neerleggen. Belgie pakte de derde overwinning op rij, en weet daarom dat het Groep G wint op het EK. Voorzichtig kijkt men inmiddels weer naar een plaats hoog op de ranglijst, wellicht zelfs vóór Oranje?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.