CP3 by Basketball Totaal

Beld rond met Grasshoppers

Katwijk – In de sociale media gonsde het al voordat de besprekingen waren begonnen, maar sinds kort is het definitief, topper Sharon Beld komt komend seizoen uit voor het eerste Dames team van Solar-systemen Grasshoppers in de Eredivisie.

De 1.86 m lange forward uit Tubbergen, Sharon Beld speelde voor Jolly Jumpers, maakte een uitstapje naar het CTO, speelde in Duitsland bij New Baskets Oberhausen (zowel winnaar Duitse Beker als vice kampioen) en in seizoen 2014/2015 bij verliezend finalist Loon Lions. Laatste wapenfeit was dat ze Nederland vertegenwoordigde bij de Europese kampioenschappen in Baku bij het 3 x 3 basketbal.
Na het wel, niet en nu toch weer wel deelnemen van de club uit Landsmeer in de Eredivisie, zijn de contacten gelegd met Sharon, die voor menig jeugdspeler van Grasshoppers geen onbekende is. Sharon doorliep alle Nederlandse jeugdteams en kwam daar vele Katwijksen tegen, in de competitie tegen elkaar, in een Nederlands team met elkaar en nu is dan deze cirkel rond, met elkaar in Katwijk.
Coach Rick Driessen en het team zijn blij met de komst van Sharon, die met haar ervaring (en leeftijd) voor het jeugdige Solar-systemen team een ‘ervaren rot’ is. Vorig seizoen bij de club uit Landsmeer een starter en goed voor gemiddeld 15 punten. Sharon is zelfstandig podotherapeut in Amsterdam en houdt van strand, zee, kitesurfen, (puur toeval) en winnen! Zelf zegt ze: “Ik hoop dat mensen me zien als een sociaal, loyaal en spontaan persoon. Als basketbalster hoop ik dat ik een beeld kan achterlaten als een hard werkende atletische powerforward, waarin ik altijd alles doe om beter te worden en te winnen. Ik zie er naar uit om in Katwijk te komen spelen!!”
Met die instelling zal Solar-systemen Grasshoppers en publiek, Sharon zeker snel in het hart sluiten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.