CP3 by Basketball Totaal

Belangrijke zege Loon Lions

Loon Lions heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd voor de eerste plaats op de ranglijst. In Landsmeer werd landskampioen Binnenland eenvoudig opzij gezet met 70-61.

Tegen landskampioen Lintex Binnenland liet Loon Lions zaterdagavond nog steeds een opgaande lijn zien. Ondanks het ontbreken van de geblesseerde aanvoerder Molly McDowell behaalden de Lions een overtuigende 70-61 overwinning. De overtuigingskracht lag niet zozeer in het puntenverschil als in de taaie verdediging en de bij vlagen fraaie aanvallende combinaties.

Doordat Lekdetec dit weekend vrij was en het aantal gespeelde wedstrijden weer is gelijk getrokken, staan de Lions nu alleen op kop met twee punten voorsprong op het team uit Bemmel.

Sanne600

Coach Laki Lakner was dan ook erg tevreden na afloop. “Er zit duidelijk vooruitgang in. We speelden over het geheel genomen goed. Het maakte niet veel uit of de basis-vijf er in stond of de meiden die van de bank afkwamen. Zo konden we scherp en geconcentreerd blijven. Binnenland is een goed team, met enkele uitzonderlijk goede speelsters, maar vandaag waren wij het grootste deel van de wedstrijd in control. Complimenten voor het hele team.”

Kim Hartman leidde de Lions met 21 punten, Sharon Beld had er 14 en Fieke Ligthart 10. Bij Lintex Binnenland was Zera Butter het meest productief met 19 punten. Shay Selby scoorde 16 punten en Marlous Nieuwveen 13 en 15 rebounds.

Binnenland kwam goed uit de startblokken. Bij een stand van 2-8 moest coach Laki Lakner na drie minuten al een time-out nemen. Driepunters van Belinda Bos en Sharon Beld aan het eind van het kwart trokken de stand weer gelijk: 16-16.

De tweede periode ging tot de laatste minuut gelijk op. Marlous Nieuwveen scoorde met minder dan een minuut op de klok een vrije worp, 29-25. Vrije worpen aan de andere kant van het veld door Myrthe Beld zorgden voor 31-25, waarna Kim Hartman met een spectaculaire buzzerbeater van net over de middellijn de ruststand op 34-25 bracht.

Dat verschil wisten de bezoeksters na de rust niet meer te overbruggen. Loon Lions controleerde de wedstrijd en beantwoordde elke Rotterdamse score. Na de derde periode bedroeg het verschil acht punten: 53-45.

De derde driepunter van Kim Hartman en de tweede van Belinda Bos zorgden aan het begin van het vierde kwart voor 59-45. Binnenland kwam dankzij twee opeenvolgende drietjes van Zera Butter weer terug tot 68-59, maar zelfs de vier gemiste vrije worpen van de Lions in de laatste minuut brachten de overwinning niet meer in gevaar.

Bron: Loonlions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.