CP3 by Basketball Totaal

Belangrijke zege Donar in Zwolle

Een wedstrijd om de topposities in de eredivisie vanmiddag in Zwolle. Landstede probeerde de nare smaak weg te spoelen van de nederlaag tegen de Den Helder Kings. Het mocht niet baten, want er was een nederlaag tegen de regerend landskampioen. Donar won met 73-84.

Lance Jeter was de grote man aan de zijde van de Groningers, die ineens een stuk beter zijn door het aantrekken van de oud Aris spelers Jeter en Sanchez. Jeter scoorde 24 punten en speelde een puike wedstrijd.

Topscorer Burton speelde een ongelukkige wedstrijd. De bucketbaas van Zwolle speelde maar 16 minuten en scoorde 6 punten en 10 rebounds en had ook een belangrijke technische fout. Van der Belt oogde niet gelukkig met Burton en wisselde de Amerikaan.

Positief punt was Valentijn Lietmeijer. Lietmeijer scoorde 17 punten en gooide vier afstandsbommen erin. Tyson Hinz eindigde op 16 punten voor de Zwolse ploeg, die tot de rust keurig voorstond. Via 23-22 werd het 39-36 bij rust.

De tweede helft was het Jeter time. De Amerikaan scoorde de eerste elf punten voor de bezoekers en de ploeg nam de leiding. Het was een kleine voorsprong na de derde periode 54-57, maar de ploeg oogde sterker,

Wright scoorde 16 punten voor Donar en vroeg in de vierde periode werd het definitieve gat geslagen. Zwolle kwam niet meer dichterbij en verloor met 73-84.

Landstede zakt naar de vierde plaats en Donar komt in punten op gelijke hoogte. De landskampioen staat op de vijfde plaats, maar kan naar boven kijken.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.