CP3 by Basketball Totaal

Belangrijke zege CTO op Lintex

janis ndiba layup foto ruud fokkeHet werd een moeizame en zwaar bevochten strijd, maar de CTO’ers hielden de punten zaterdagavond in Amsterdam. Binnenland Rotterdam ging 36 minuten lang aan de leiding, maar de CTO’ers vochten zich in de laatste minuten van de wedstrijd terug en sleepten de overwinning alsnog binnen. Eindstand werd 68-64.

De wedstrijd begon niet goed voor het CTO team. Verdedigend konden ze Binnenland nog redelijk stoppen, maar aanvallend konden ze geen potten breken. Schoten vielen niet (1e kwart een schotpercentage van 20%) en wederom erg veel turnovers speelden de ploeg partte. Pas na bijna zes minuten spelen was het Janis Ndiba met een drive die de hatelijke nul van het scorebord veegde. Zoals gezegd had ook Binnenland het lastig, gevolgde een stand van slechts 2-6 diep in de eerste periode. Aan CTO zijde kon Janiek van Veen als enige scoren en de achterstand kon na het eerste kwart beperkt worden tot 8-11.

Ook in het tweede kwart liep het niet bij de ploeg van coach Remy de Wit. Binnenland kon via scores van Zera Butter en Michelle Zantman uitlopen naar 8-21. Wederom duurde het zes minuten in het kwart voordat de eerste score kon worden genoteerd voor de thuisploeg. Ditmaal was het Charlotte van Kleef die een driepunter raakte. Dit gaf de CTO’ers hoop en onder gejuich van de bank konden Anne van Vlijmen en Laura Westerik dit kunstje herhalen. De CTO’ers kwamen nog verder terug en Charlotte van Kleef kon op een minuut voor rust de stand zelfs weer gelijk zetten. Een score van Marloes Nieuwveen en twee vrije worpen van Butter zorgden voor een 25-28 ruststand.

Weer kwam het CTO slecht van de bank en kreeg het na rust direct een 0-8 run te verwerken. De jonge ploeg was nu gelukkig sneller bij de les en Janis Ndiba kon met een driepunter en twee vrije worpen de achterstand beperken tot 30-36. Via Butter en Corine Manuputty liepen de gasten toch weer uit naar een verschil van 30-41, waarna het gat nog groter werd tot 34-48. Een goed spelende Femke Slim scoorde een driepunter en gaf even later een prachtige assist op Emese Hof, waarmee het CTO team weer iets terug kon doen. Na het derde kwart stond het thuisteam echter nog steeds op ruime achterstand; 39-50.

Maar de CTO’ers gaven niet op, Emese Hof scoorde tweemaal en via vrije worpen kon het CTO steeds dichterbij komen. Het harde werken werd beloond en halverwege het kwart was het verschil terug gebracht naar 56-57. Een score van Laura Westerik zorgde met nog vier minuten te spelen dat het CTO voor het eerst op voorsprong kwam. Een driepunter van Asa Kantebeen volgde, maar deze werd door Lisa van den Adel aan de andere kant van het veld evenredig beantwoord. Met twee scores zette Van den Adel haar ploeg vervolgens terug op voorsprong. De stand was toen 61-62 met nog twee minuten te spelen. Opnieuw was het Westerik die het CTO weer terug aan de leiding bracht. Met nog een minuut te spelen mocht Ndiba plaats nemen op de vrije worp lijn en schoot koelbloedig beide vrije worpen raak. Een drive van Butter zette de stand nog even op 65-64. Wederom was het Ndiba die vrije worpen mocht nemen. Alleen de eerste was raak, maar gelukkig ging Janiek van Veen er met de aanvallende rebound vandoor en wist ze Ndiba alsnog te bedienen die daarmee in de buzzer de eindstand op 68-64 bracht.

Zera Butter moest maar liefst 40 minuten aan de bak en werd met 22 punten topscoorder van de wedstrijd. Janis Ndiba was de meeste scorende CTO’er met 17 punten. Opvallend was dat Janiek van Veen met 10 stuks de meeste rebounds pakte, met 9 punten miste zij net een double double. Voor de overige statistieken klik hier.

In een rommelige wedstrijd met weer veel turnovers (29 aan CTO zijde!) kon het CTO het hoofd dit maal wel koel houden en bleef het geloven in een overwinning. Het harde werken werd beloond met een zege en daarmee pakte de ploeg belangrijke punten voor de play offs. Volgende week speelt het CTO team een uitwedstrijd tegen De Wit-Grasshoppers.

Bron: basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.