CP3 by Basketball Totaal

Belangrijke winst voor Roeland Schaftenaar’s Breogan

Roeland Schaftenaar boekte met Breogan een belangrijke overwinning in de Galicische derby tegen Ourense: 89-68. Door deze overwinning deelt Breogan nu de vierde plaats in de LEB-Gold met Coruña en Kevin van Wijk’s Oviedo.

Na een gelijk opgaand begin nam Breogan door een 7-0 run afstand van Ourense en sloot het eerste kwart af met een 22-14 voorsprong. Ourense reageerde direct in het tweede kwart met een 0-6 run maar Breogan – met een gedegen spelende Schaftenaar – had geen medelijden met de buurtgenoot en ging de pauze in met een 40-34 stand. Na de pauze was Breogan duidelijk een maatje te groot voor het in degradatienood verkerende Ourense en liep via 49-34 naar een onbedreigde 89-68 overwinning.

Roeland Schaftenaar speelde 31 minuten mee en was goed voor 6 punten, 6 rebounds. 3 assists en 2 blocks.

Kevin van Wijk verloor met Oviedo onverwachts van hekkensluiter Planasa Navarra, die na negen achtereenvolgende nederlagen eindelijk weer eens het zoet van een overwinning kon smaken: 88-84.

Vanaf de eerste minuut vocht Planasa voor één van hun laatste kansen op lijfsbehoud en daar had Oviedo het moeilijk mee. Na een 28-20 stand na het eerste kwart wist Oviedo toch de wedstrijd weer een beetje onder controle te krijgen. Beide teams gingen rusten met een 46-47 voorsprong voor Oviedo. Planasa – gesteund door een hartstochtelijke publiek – nam direct in het derde kwart met een 8-0 run weer de leiding en stond die ook niet meer af, alhoewel Oviedo een paar keer terug in de wedstrijd wist te komen: 88-84.

Kevin van Wijk speelde een ietwat ongelukkige wedstrijd. Al vrij vroeg in de wedstrijd liep hij tegen drie fouten aan en zou later dan ook met een volle strafkaart uitvallen. Hij kwam ditmaal tot 20 minuten speeltijd en was goed voor 5 punten, 3 rebounds, 3 assists en 1 steal.

In de EBA pakte Plasencia met pointguard Lars Jansen de koppositie door thuis te winnen van hekkensluiter GBP Badajoz: 78-71. Plasencia had in de eerste kwart het betere van het spel, wat resulteerde in een 24-20 voorsprong. De hekkensluiter bleef in het spoor van Plasencia, waar het team van Jansen steeds nerveuzer van werd. Zo kreeg Badajoz de gelegenheid met 40-39 de rust te halen. In het derde kwart was het Lars Jansen die met een paar mooie assists de wedstrijd deed kantelen. Plasencia liep uit naar een 61-53 stand bij het begin van het vierde kwart. In het laatste kwart vocht Badajoz voor wat het waard was om degradatie te voorkomen, waardoor Plasencia ook in dit kwart vol aan de bak moest om de winst in eigen huis te houden: 77-71.

Lars Jansen speelde aanvallend een mindere wedstrijd maar liet met een aantal mooie assists op belangrijke momenten zien dat hij dit seizoen verder is gegroeid. Hij kwam 32 minuten in het veld en noteerde 4 punten, 3 rebounds en 6 assists.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.