CP3 by Basketball Totaal

Belangrijke winst Aris op Rotterdam Basketball

Rotterdam Basketball heeft in een onderling duel Aris Leeuwarden een pijnlijke nederlaag geleden. Het duel om de vijfde plaats werd uiteindelijk gewonnen door de bezoekers. Uitblinker was (wederom) Yannick Franke. Franke scoorde 36 punten in de verloren wedstrijd. Het werd 74-75.

Op de ranglijst staan beide ploegen op gelijke hoogte. Beide teams hebben 14 punten, maar Aris heeft nog een wedstrijd te goed. Hierin moet Aris twee punten pakken, omdat het onderling resultaat in handen is van Rotterdam.

Het verschil leek gemaakt te worden in de laatste minuten van de wedstrijd toen Krabbendam en Franke belangrijke scores op het bord lieten zetten voor de thuisploeg. Het stond met nog twee minuten 74-68 voor Rotterdam. Het was ook de wedstrijd tussen topscorers van de eredivisie Franke en De Paula. Dit werd duidelijk in het voordeel beslist van Franke met 36 om 7 punten.

Maar De Paula ging wel als winnaar van het veld af. De linkshandige guard scoorde slechts 2 punten in de eerste 38 minuten, maar een driepunter bracht Aris weer terug in de wedstrijd en hij scoorde ook de winnende score 2,6 seconden voor tijd.

Franke leek de matchwinnaar te gaan worden, maar de jonge guard kreeg een aanvallende fout vlak voor tijd. Uit de tegenaanval werd uiteindelijk gescoord door Aris. Het beslissende schot van Franke ging mis en gingen de belangrijke punten mee naar Friesland.

Een prachtige wedstrijd met fantastische spelers op het veld, spanning en sensatie en uiteindelijk een boeiende ontknoping.

Topscorers Rotterdam: Franke 36, Krabbendam 14.

Topscorers Aris: Simmons 21, Jackson-Cartwright 17 en van Oostrum 12.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.