CP3 by Basketball Totaal

Bekerwinst voor Lekdetec!…

De dames van Lekdetec hebben vanavond de beker gewonnen in het hol van de leeuw. Binnenland werd verslagen na een spannende finale met 57-66. Het was de derde finaleplaats op een rij voor Lekdetec, die revanche namen voor de eerdere nederlaag tegen Binnenland.

Het was een spannende wedstrijd en de laatste kans voor een prijs voor de trotse club uit Barendrecht. De dames van Van Rangelrooy maken een armoedig seizoen mee en zijn uitgeschakeld voor de play-offs. Een unicum voor de club, die jarenlang de play-offs domineerden met Loon Lions.

Een bekerwinst had het seizoen een klein beetje goed kunnen maken, maar het mocht niet zo zijn.

Toch was het de thuisploeg, die fantastisch begon aan de wedstrijd en na de eerste periode op een 22-12 voorsprong. Het collectief van Lekdetec onder aanvoering van Karin Kuijt kwam sterk terug en nam zelfs een voorsprong mee de rust in 27-31. Een 5-19 in de tweede periode.

Binnenland pakte de draad weer op in de derde periode en nam het initiatief meer in handen. Zera Butter en Rianne de Roos zorgden voor de 47-44 voorsprong, maar plots was daar weer de Bemmelse trein. Een 0-12 run leek de beslissing in de wedstrijd (47-56), maar de thuisploeg beet zich vast in een heerlijk goed gevulde sporthal.

Rianne de Roos bracht de thuisploeg terug tot 57-58, maar dichterbij kwam de blauwe brigade niet meer. Op het veld van Zorg en Zekerheid Leiden Lisa Schoen, die de bekerwinst veilig stelde. De vreugde was enorm, want de ploeg uit Bemmel kwam weer terug uit geslagen positie en lijkt op tijd in vorm te geraken voor de play-offs.


Bron op Facebook

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.