CP3 by Basketball Totaal

Bekerwinnaar Binnenland wederom naar finale

Landskampioen en bekerwinnaar Lintex Binnenland is door een 60-70 overwinning op Dozy Den Helder wederom doorgedrongen tot de finale van de Nederlandse beker.

Een avond wat natuurlijk niet goed is voor een halve finale voor de beker, want met voetbal op tv en ook nog midweeks waren er veel minder toeschouwers te bewonderen. Het is natuurlijk überhaupt gek dat de mannen een dubbele bekerserie afwerken en de dames het in een duel moeten doen.

Achteraf zal Binnenland daar maling aan hebben, want de ploeg is wederom doorgedrongen tot de finale. En het was net als vorige week in de competitie (na verlenging) wederom een spannende wedstrijd.

Een 0-7 run aan het begin van de vierde periode was doorslaggevend. Het werd ineens van 52-52, 52-59 en kon Den Helder niet meer dichterbij komen.

In de eerste helft was het toch de Shay Selby show. De nieuwe Amerikaanse scoorde 21 van de 39, maar de voorsprong was slechts zes punten (33-39).

In de tweede helft kwamen daar nog maar ‘slechts’ 5 punten bij voor de Amerikaanse, maar dan is er altijd nog de MVP van vorig jaar Zera Butter, die de eerste helft 7 punten scoorde, maar daar kwamen er nog 9 bij in de tweede helft. Door haar zes vrije worpen gooide ze de wedstrijd definitief in het slot. Maar Den Helder was zeker niet kansloos vandaag, maar kon de 43-41 voorsprong in de tweede helft niet lang vasthouden en was veelvuldig aan het achtervolgen.

Binnenland mag het opnemen tegen Lekdetec, die eenvoudig van Grasshoppers won. Een rematch van de finale van afgelopen seizoen.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.