CP3 by Basketball Totaal

Bekerhouder SPM Shoeters naar regelmatige zege in Zwolle

SPM Shoeters mag zich na de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de NBB Beker tegen Landstede Zwolle gevoeglijk gaan opmaken voor de halve finales. Landstede Zwolle werd in een regelmatige wedstrijd met 60-79 aan de kant gezet. De Zwollenaren hadden het vooral lastig met Marcel Aarts, die met 20 punten uitgroeide tot topscorer in de wedstrijd.

Aarts was letterlijk en figuurlijk de grote man bij SPM Shoeters die samen met Tai Wesley zorgde voor een groot reboundoverwicht. Samen trokken ze er 16 naar beneden (Wesley 9) wat een belangrijke bijdrage leverde aan de scheve reboundverhouding van 41-27 in Bossch voordeel. Onder de ring kwamen de Brabanders tot 28 punten, waar Landstede collectief op 18 bleef steken. Ook in dat verschil had Aarts met 8 op 11 schot een belangrijk aandeel.

De wedstrijd verliep voor de bezoekers zeer gelijkmatig. Via 16-18 na het eerste kwart werd een voordelige marge van 34-43 bij rust opgebouwd. Aan het eind van het derde kwart was het verschil gegroeid tot dubbele cijfers, wat na 40 minuten was uitgebouwd tot de uiteindelijk 60-79 zege.

Landstede Basketball zit nu duidelijk in een lastige fase van het seizoen. De ploeg van coach Herman van den Belt kreeg voor de winterstop al een paar klappen in de nek (onder andere van Den Bosch), maar krabbelde telkens weer op. De afgang in Weert was al een bijzonder veeg teken. De nederlaag in eigen huis tegen Den Bosch toonde aan dat Van den Belt het lek nog niet boven heeft, laat staan dat in Zwolle duidelijk is hoe het op dit moment gedicht moet worden. De Amerikanen Stommes (16 punten) en Greiner (15 punten) onttrokken zich in ieder geval scorend enigszins aan de mindere prestaties.

 

LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE – SPM SHOETERS DEN BOSCH  60-79  (16-18, 34-43, 51-65)

20140123 zwol_denb 7002 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.