CP3 by Basketball Totaal

Bekeravontuur BSW voorbij na nederlaag SPM Shoeters

Na de teleurstelling van afgelopen zaterdag moest BSW vanavond opnieuw in eigen huis aantreden tegen SPM Shoeters. Dit maal betrof het deel twee van het tweeluik in de beker. De eerste wedstrijd eindigde in 86-47 voor de Brabanders, dus echt spannend zou het naar alle waarschijnlijkheid niet meer worden. Toch wilde BSW-coach Niels Vorenhout met het oog op de komende wedstrijden een sterk team zien. Dat verliep echter anders. Den Bosch verpletterde Weert opnieuw: 45-88.

Beide ploegen startten met de zelfde vijf als zaterdag. Het Bossche vijftal drukte het kwaliteitsverschil direct uit en pakte een marge van vijftien punten in het eerste kwart. Het begon met een kleine alley oop van Stefan Wessels op aangeven van Chris Denson. Kees Akerboom maakte een driepunter van Joost Padberg direct ongedaan en Brandyn Curry rondde feilloos af na een steal. Jeremy Ormskerk verkleinde vlak voor het signaal de achterstand met een driepunter.

Sam Jones bracht vanaf het tweede kwart langzaam de jongere garde in het spel. Onder anderen Pim de Vries, Frerik Adriaans en Mike Schilder mochten veel minuten maken en vulden die prima in. Vooral Schilder speelde een puike partij en tekende voor twaalf punten. BSW kroop aan het begin van het tweede bedrijf iets dichterbij. Kenneth van Kempen scoorde twee maal achter elkaar in een 6-0 run. Met een pijlsnelle penetratie en een acrobatische layup zorgde Jeremy Ormskerk voor 21-32. Daarna bleef het heel lang stil in het Weerter kamp. Met een driepunter van Kees Akerboom en een and-1 van Chris Denson haalde Den Bosch ook relatief eenvoudig het tweede kwartwinst binnen.

Offensief kon Weert in het voorlaatste kwart geen vuist maken. De Shoeters breidden hun voorsprong langzaam uit naar 28-56. Na een steal liep BSW’er Andre Burton alleen naar de basket om de eerste veldscore in het derde kwart te noteren voor zijn ploeg met nog enkele minuten daarin te spelen. Een goede loopactie en een knappe layup van zijn teamgenoot Akeel Eduardo volgde.

Het vierde kwart was een formaliteit. De gemiddelde leeftijd van de spelers binnen de lijnen zakte behoorlijk. Zeker nadat Kenneth van Kempen en Joost Padberg hun vijfde fout op zak hadden. Akeel Eduardo en Jeremy Ormskerk scoorden beide nog twee maal voor Weert. Den Bosch pakte onder leiding van Pim de Vries – die twee maal een and-1 maakte – opnieuw een ruim kwartwinst, waarmee de uitslag voor BSW, ondanks de al zo lage verwachtingen, toch pijnlijk is.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.