CP3 by Basketball Totaal

BC Apollo veel te zwak tegen Matrixx Magixx

Matrixx Magixx Wijchen heeft in eigen huis geen kind gehad aan BC Apollo. De ploeg van Michael Schuurs liep met 87-58 over de Amsterdammers, die voor het eerst in actie kwamen zonder Robert Krabbendam. Het gemis van de center was in de reboundverhoudingen niet terug te vinden: Matrixx pakte er met 37 totaal slechts twee meer dan BC Apollo. Het verschil school evenmin in scores ‘in the paint’: waar Matrixx tot 32 punten kwam, daar liet BC Apollo er ‘van binnen’ 24 aantekenen. De meeste van de punten kwamen bovendien tot stand toen Berend Weijs met vijf fouten naar de bank was verdwenen.

Het onderscheid tussen Wijchen en Amsterdam zat eerder in het balverlies en de snelle transitie van de lime groenen. Het balverlies van BC Apollo was met 18 nog niet eens zo slecht, maar met 8 turnovers toonde Magixx zich nog balvaster. De weggesmeten ballen waren direct aanleiding voor 22 punten van de thuisclub. Daar kon Apollo er slechts 8 tegenover stellen. Een andere groot verschil zat in de breedte van beide selecties. Hakim Salem kreeg van zijn ‘reserves’ 22 punten, terwijl tegenstrever Michael Schuurs 42 punten van zijn bank mocht bijtellen.

Schuurs zette de draaideur naar de bank dan ook wagenwijd open. Matrixx Magixx gebruikte tien spelers die allemaal min of meer evenveel speeltijd kregen. Alleen Kelvin Martin viel in negatieve zin op. Martin kon voor de derde keer op rij geen potten breken. De Amerikaan stelde in 14 minuten speeltijd teleur met 2 schamele punten en 2 schamele rebounds.

Roger Franklin stak er uiteindelijk net iets bovenuit met 16 punten. Nick Oudendag en Robbie Sihota maakte er elk 13. Bij BC Apollo waren de guards Aron Royé en Mark Ridderhof elk goed voor 11 punten.

 

MATRIXX MAGIXX WIJCHEN – BC APOLLO AMSTERDAM  87-58  (27-16, 40-28, 65-40)

20140122 wijc_adam 3099 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.