CP3 by Basketball Totaal

BC Apollo loopt uit op Landstede

In de Dutch Basketball League staat deze week slechts één duel op het programma. Wie echter verwacht dat dat een duel is om de balans terug te brengen in de ranglijst heeft het mis. BC Apollo Amsterdam gaat op voor zijn 24ste competitieduel, terwijl Landstede Zwolle bijvoorbeeld op 21 wedstrijden blijft hangen. Die drie wedstrijden verschil geven een scheef beeld van de verhoudingen op de ranglijst, juist in een fase waarin wordt toegewerkt naar de definitieve bezetting van de play-offplaatsen.

Op de ranglijst zal BC Apollo donderdag niet inlopen in winstpunten, op wie dan ook. De ploeg van Hakim Salem treft in Den Helder Kings een van de best draaiende ploegen in de eredivisie. Sinds de zege van Maxxcom BS Weert op Landstede Basketball blijken de wonderen de wereld nog niet uit te zijn, maar Den Helder zal zich de kaas zeker niet van het brood laten eten.

Amsterdam staat op de negende plaats op de ranglijst met vier punten achterstand op Challenge Sports Rotterdam, en dus op een play-offplaats. Het bereiken van de play-off is weliswaar de doelstelling voor 020, maar bij een nederlaag tegen Den Helder blijft de marge met 010 vier punten, maar hebben de Rotterdammers nog wel twee kansen om verder op BC Apollo uit te lopen. Het verschil in gespeelde wedstrijden is namelijk twee.

Het bestuur van BC Apollo kijkt inmiddels vooral naar 16 februari. Dan komt ‘s middags om 17.00 uur Matrixx Magixx op bezoek in de Apollohal. Dat duel zal worden aangegrepen voor een zogenoemde ‘benefiet’, waarvoor de nieuwe bestuurders druk aan het werven zijn.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.