CP3 by Basketball Totaal

BC Apollo leeft nog!

Velen dachten dat BC Apollo gisteren de handdoek zou gooien, maar niets is minder waar. De eredivisieploeg vecht voor haar leven en komt nog 30.000 euro tekort. Vooralsnog blijft de ploeg in de eredivisie, dit in tegenstelling tot Magixx die gisteren besloten te stoppen met het tijdperk eredivisie basketball.

Het wegvallen van Amsterdam, zou betekenen dat er nog acht ploegen in de eredivisie spelen. Vooralsnog is de stekker nog niet uit het project Amsterdam, maar het is ook nog geen groen licht.

Aron Roye heeft het niet afgewacht en is vertrokken naar Den Helder. De andere spelers weten vooralsnog niet waar ze aan toe zijn.

Lees hieronder het persbericht van BC Apollo:

BC APOLLO Amsterdam eredivisie: moeilijke tijden maar we stoppen nog niet.

Het bestuur van BC APOLLO Amsterdam is druk bezig met de begroting voor komend seizoen.

Het zijn moeilijke tijden in de Nederlandse sportwereld. Budgetten gaan omlaag en veel kosten gaan omhoog. Ook BC APOLLO Amsterdam heeft op dit moment te maken met een tekort van ongeveer 30.000 euro op de minimale begroting om eredivisiebasketbal in Amsterdam mogelijk te maken voor komend seizoen.
“Op dit moment zijn we bezig om met verschillende partijen te kijken of en hoe we dit gat kunnen dichten. Wij gaan geen verplichtingen aan (met spelers of andere belanghebbenden) zonder dat duidelijk is dat we de afspraken daadwerkelijk kunnen nakomen”, aldus voorzitter Ramon Siljade.
Het bestuur blijft positief over het vinden van voldoende middelen om eredivisie basketbal voor komend seizoen mogelijk te maken, ondanks het feit dat drie van de negen bestuursleden hebben aangegeven zich komend seizoen niet meer op bestuurlijk vlak in te kunnen zetten voor APOLLO.

Er wordt de komende weken gekeken naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden met verschillende partijen met als belangrijkste doel: continuïteit voor eredivisiebasketbal in Amsterdam.

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog geïnteresseerden zijn die zich zouden willen inzetten om eredivisiebasketbal in Amsterdam mogelijk te maken, dan staat onze deur uiteraard wagenwijd open.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.