CP3 by Basketball Totaal

BC Apollo grijpt strohalm

BC Apollo heeft in de uitwedstrijd tegen Challenge Sports Rotterdam de kansen op een play-offplaats levend gehouden. De Amsterdammers wonnen in 010 met 74-64. Lucas Steijn was de grote man met 17 punten. Voor Rotterdam maakte La’Shard Anderson 19 punten.

Mocht er over het seizoen 2013-2014 een Basketballjaarboek verschijnen, dan zal in het verhaal over Challenge Sports Rotterdam de meeste tekst worden besteed aan de handblessure van La’Shard Anderson. Voor de blessure verbaasden de Rotterdammers met zeges en een stijgende vorm. Anderson was de topscorer van de Dutch Basketball League en pakte ook nog eens gemiddeld de meeste steals. Na de blessure werden de Rotterdamse prestaties bepaald door Murphy’s Law. Zelfs nu Anderson terug is in de ploeg en in de personen van Yannick Franke en Robert Krabbendam het potentieel kwalitatief is uitgebreid, kunnen de Rotterdammers geen enkele vuist van betekenis meer maken.

Sinds de handblessure van Anderson is er door de Maasstedelingen geen wedstrijd meer gewonnen…

In het eerste kwart (18-12) leek het er nog op dat de thuisploeg er met het betere van het spel een succesvolle avond van zou kunnen maken. Maar het gangreen sloop in het tweede kwart in de ploeg, om zich ook niet meer te laten afschudden.

Voor BC Apollo begon het schot te vallen, waar Challenge Sports juist het percentage zienderogen zag dalen. Uiteindelijk finishten de Amsterdammers op 50 en de Rotterdammers op 39 procent.

Bij rust waren beide ploegen terug op gelijke hoogte, waarna Amsterdam de vorm vasthield en Rotterdam tegen zichzelf bleef knokken. La’Shard Anderson sprokkelde zijn punten wel bij elkaar, maar het was opmerkelijk dat hij 13 van zijn 19 punten op de vrije worplijn vond.

Rond die positie hield ook een van de meest nuttige role players uit de DBL zich met graagte op. Lucas Steijn was er niet alleen goed voor 17 punten, maar lokte met zijn spel de Rotterdammers ook uit hun tent. Daardoor kregen Aron Royé en Mark Ridderhof de ruimte voor de Amsterdamse dreiging zo breed mogelijk te houden. Die tactiek bleek ook in de tweede helft effectief, waardoor BC Apollo zich feitelijk naar een heel regelmatige zege speelde.

 

CHALLENGE SPORTS ROTTERDAM – BC APOLLO AMSTERDAM  64-74  (18-12, 32-32, 42-49)

20140308 rdam_adam 3135 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.