CP3 by Basketball Totaal

BC Apollo Blog: Reis naar en eerste dag in Beijing

BC Apollo – Wij zijn vanochtend in het hotel in Beijing aangekomen na een korte busreis vanuit het hotel in Hefei naar het treinstation en aansluitend een treinreis van 4 uur.

We waren al eerder bij het hotel in Beijing maar zijn door de begeleider vanuit de organisatie eerst gedropt bij Silk Street (Pearl Market).In eerste instantie voor de buffetlunch op de bovenste etage (dat een riant uitzicht biedt op de skyline van Beijing met onder andere het markante door Rem Koolhaas ontworpen gebouw van de Chinese televisie). Maar daarna bleken de vele etages daaronder vergeven van de winkeltjes met allerlei chinese waren. Waaronder kleding en electronica. Heksenketel!Tijdens de rit naar het hotel (helaas een beetje shabby, maar wel echt in het centrum van Beijing!) zagen we vanuit de bus al, zij het met enige moeite, enkele highlights, zoals de verboden stad, het Plein van de Hemelse Vrede etc.

Iedereen is weer aardig vermoeid. En dan blijkt ook nog dat we heel veel “overbodige” kilometers reizen, vandaag vier uur met regelmatig een snelheid van meer dan 300 kilometer van Hefei naar Beijing, maar over een paar dagen hoogstwaarschijnlijk 3 van die 4 uren weer terug reizen naar Xuzhou! Want Xuzhou ligt op een uur van Hefei en op drie uur met de supertrein van Beijing.

Maar we klagen absoluut niet, we vinden alles allemaal helemaal geweldig want vanavond gaan de mannen nog trainen / fitnessen en morgen collectief een trip naar De Grote Muur en andere bezienswaardigheden van Beijing!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.