CP3 by Basketball Totaal

BC Apollo 2 uit de competitie gehaald

BC Apollo 2 speelt niet langer in de promotiedivisie. Gisteravond heeft de club van de NBB te horen gekregen dat het tweede mannenteam uit de competitie is gehaald. Reden voor de drastische maatregel is dat de Amsterdammers geen scheidsrechter kunnen leveren.

Matthijs Groot van BC Apollo: “We hadden tot 4 januari de tijd om een scheidsrechter te zoeken. We hebben heel Noord-Holland afgebeld, maar het is niet gelukt. Er zijn wel scheidsrechters, maar die vragen 1500 tot 2000 euro en dat gaan wij niet betalen.”

Frank Berteling, directeur van de NBB, erkent dat het een zware sanctie is. Berteling: “Maar als bestuur kun je niet anders. Ze hebben vanaf oktober de kans gehad het goed te regelen. Ze zijn er diverse keren op aangesproken. Maar dan moet je als bestuur – zeker ten opzichte van verenigingen die het wel goed hebben geregeld – op een gegeven moment een maatregel nemen.”

BC Apollo is overigens niet de enige vereniging die voor het niet-leveren van een arbiter wordt bestraft. Berteling: “Bij mijn vereniging Jumpers is het onder-16-team om dezelfde reden uit de competitie gehaald.”

BC Apollo had in Danny Peer een scheidsrechter beschikbaar, maar volgens Matthijs Groot ging het mis met de uitnodiging voor de eerste scheidsrechtersstage. “Danny heeft geen internet. Die heeft de uitnodiging voor die eerste stage nooit ontvangen.” Bij de tweede stage kwam Peer, die zich door de gang van zaken rond de eerste uitnodiging geschoffeerd voelde, niet opdagen. “Daardoor miste hij de conditietest en is hij niet geaccepteerd,” aldus Groot.

Vandaag gaat Groot proberen het resterende programma van BC Apollo te redden. Groot: “Die hallen zijn toch allemaal al ingehuurd. Buiten mededinging kunnen wij prima meespelen. En een paar scheidsrechters regelen we onderling wel. Ik ga nu een mail sturen aan alle clubs om te vragen of ze daarmee akkoord kunnen gaan.”

Dit weekeinde zou BC Apollo 2 tegen Orca’s Urk spelen. Dat duel is officieel afgelast.

Enige jaren geleden was eerstedivisionist Unlimited uit Elst de eerste vereniging die vanwege het niet-leveren van een scheidsrechter het einde van het seizoen niet haalde.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.